Serbien – Italien 1-1

Vi är vana att se Italiens landslag göra en del tveksamma resultat i matcher som inte gäller något. Så vart det inte igår, Prandelli verkar ha fått in en bra moral i truppen. Ett Italien som redan var kvalificerat mot ett hungrigt Serbien som inte hade något att förlora. Men Italien stod upp bra och spelade säkert och visade upp en fantastisk vilja. Serbien som i poängtappet igår ligger trea i grupp C och måste i den sista matchen mot Slovenien minst få med sig en pinne för att ha säkrat kval.

Det var en chans rik match där de blev mål innan ens första minuten hade gått. En långboll nådde Rossi en bit utanför straffområdet, framrusande kommer Marchisio som får bollen av Rossi som sedan enkelt sätter den bakom Jorgacevic i Serbiens mål. Italien var vassa framåt under den första kvarten och kunde lika gärna haft två mål till godo när Rossi lobbade över. Serbien hade haft några halvchanser än så länge fram tills den 26:e minuten då Krasic slog en hörna som letade sig fram till Tosic som sköt på en styrande Ivanovic som får målet. Första halvlek bjöd på många målchanser men tyvärr inga fler mål. Andra halvlek kan beskrivas med oskärpa gällande båda lagen. Det var många målchanser, Kolarov hade några fina frisparkar. Båda lagen hade kunnat vunnit. Ett rättvist resultat i 1-1 måste jag säga.

Italien är klara för EM, vilket är underbart. Serbien kommer ”troligtvis” att få kvala, vore dock lite kul om Estland fick den platsen. Det som överraskar mig är att Serbien inte utmanat Italien mer. De har 15 poäng på 9 matcher, vilket inte är allt för bra i den grupp de spelar i. Men men allt kan hända i den sista matchen, Estland kommer troligtvis följa matchen samtidigt som de sitter på nåldynor.

/ Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *