Serie A: Summering omgång 16

Cavani firar 3-0-målet | Foto: Giuseppe Bellini

Siena – Fiorentina 0-0

Det var målvakternas match på Stadio Artemio Franchi när Siena och Fiorentina spelade en oavgjord 0-0-match under tisdagen. Både Brkic och Boruc gjorde ett par riktigt fina räddningar för att hålla sina lag kvar i matchen och det slutade därmed mållöst.

Cagliari – Milan 0-2

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan hade chansen att ta över ligaledningen från Juventus när man under tisdagskvällen besökte Cagliari på Stadio Sant’Elia. Francesco Pisano öppnade målskyttet redan efter fyra minuter med sitt självmål och Zlatan själv kunde i den 61:a minuten avgöra matchen med sitt  2-0-mål.

Udinese – Juventus 0-0

Det var upplagt för en toppmatch mellan tvåorna och treorna i Serie A i årets sista match för de bägge lagen. Båda lagen fick dock nöja sig med en poäng vardera, efter att de misslyckats med att få hål på Handanovic samt Buffon. Resultatet innebär att Juventus är fortsatt tvåa, på samma poäng som Milan, medan Udinese är kvar på tredjeplats två poäng efter.

Atalanta – Cesena 4-1

Atalanta bjöd på en tidigt julklapp till alla fansen på Atleti Azzurri d’Itali som tagit sig till arenan för att bevittna matchen. Cesenas Candreva gjorde visserligen 0-1 tidigt, men två snabba mål av Denis på straff efter 17 minuter och Marilungo minuten senare vände matchen åt Atalanta som i andra halvlek ryckte ifrån ytterligare med mål från Marilungo (igen) och Peluso.

Bologna – Roma 0-2

På Stadio Renato Dall’Ara avslutade Roma sitt fotbollsår 2011 med bortamatch mot Bologna under onsdagskvällen. Mål från Taddei efter 17 minuter och Osvaldo efter 40 minuter säkrade segern åt Luis Enriques mannar. Tack vare segern ligger nu Roma sjua i tabellen, med två poäng upp till Inter på femteplatsen.

Inter – Lecce 4-1

Det blev en perfekt avslutning på året för Inter när man besegrade Lecce med hela 4-1 hemma på San Siro. Luis Muriel gjorde visserligen 0-1 efter 20 minuter, men Pazzini såg till att kvittera innan paus. I andra halvlek såg Milito, Cambiasso och Alvarez till att Inter fick med sig alla tre poäng och en fin julklapp till fansen.

Lazio – Chievo 0-0

Topplaget Lazio misslyckades med att spräcka nollan hos Sorrentino i Chievo-målet och fick därför bara med sig en poäng från Stadio Olimpico. Chievo saknade dock inte chanser och hade det inte varit för Bizzarris fina räddningar hade det lika gärna kunnat bli bortaseger. Lazio får nu fira jul som ligafyra, medan Chievo ligger tolva efter 16 matcher.

Napoli – Genoa 6-1

En helt sinnessjuk match från Napolis sida och Mazzari är säkert väldigt nöjd med sina spelare prestationer. Cavani öppnade målskyttet efter tolv minuter, Hamsik utökade till 2-0 och därefter var det dags för Cavani igen med sitt andra mål. Jorquera kom emellan med sitt 3-1-mål men det var inget snack om vart matchen skulle gå. Pandev, Gargano och Zúñiga blev alla målskyttar och matchen slutade hela 6-1 till Napoli.

Novara – Palermo 2-2

Stadio Silvio Piola bjöd på en underhållande match när hemmalaget Novara vände ett 0-2-underläge till 2-2 och räddade oavgjort. Ett självmål av Ludi och ett 0-2-mål från Bertolo efter 73 minuter såg att avgöra matchen till Palermos fördel. Men Mazzarani och Rigoni ville annorlunda när de med varsitt mål vände matchen till 2-2 och såg till att Novara fick med sig oavgjort.

Parma – Catania 3-3

Det bjöds på hela sex mål på Stadio Ennio Tardini när Parma och Catania stötte ihop. Modesto gav hemmalaget ledningen fem minuter in, Almiron kvitterade till 1-1 men Biabiany gjorde 2-1 bara minuten senare. Floccari utökade sedan till 3-1 men mål av Lodi på straff och Catellani i den 85:e minuten räddade en poäng till Catania.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *