Siena krossade Lazio

Ett undermåligt Lazio åkte på rejält med stryk i Toscana. Siena vann med hela 4-0 efter två mål vardera från Destro och Calaio.

Den första Serie A-matchen 2012 gick av stapeln på Stadio Artemio Franchi med Djibril Cissé tillbaka i Lazios startelva. Libor Kozak, Cristian Brocchi, Abdullay Konko, Federico Marchetti, Francelino Matuzalem och Stefano Mauri saknades dock.

Siena hade Roberto Vitiello och Gaetano D’Agostino tillbaka, medan Simone Vergassola och målvakten Zeljko Brkic inte dömdes vara beredda för spel.

Siena hade den första riktiga chansen, på  en kontring. med Mattia Destro skjöt dock utanför.  I momentet senare gick Calaiò på mål, och testade Bizzarri vid närmsta stolpen.

Trycket betalade slutligen av sig. Efter 11 minuter rann Destro igenom och avslutade kliniskt, otagbart för målvakten.

Sculli borde sedan verkligen ha kvitterat för gästerna när Cissé skarvade vidare Lionel Scalonis inlägg, men anfallaren fick på en otrolig snedträff från nära håll, och bollen gick högt över ribban.

Stankevicius är en lite lös kanon på däck i Lazios backlinje, och det straffade sig när han gav bort en straff till Franco Brienza i den 34:e minuten. Domslutet går dock att diskutera, enligt reprisbilderna var Stankevicius snarare för långsam för att hinna flytta på sig när Brienza kom farandes. Straffen slogs av Calaio, inga misstag där. 2-0.

Det skulle bli ännu värre för Lazio innan paus. Bizzarri fällde Destro i straffområdet, men Destro reste sig upp och slog in 3-0. Men istället bestämde sig domaren för att stoppa spelet och visa ut Bizzarri, och straff för Siena. Calaio igen, samma resultat. 3-0, och Lazio nere på tio man.

Ingen väg tillbaka för gästerna såklart. Istället ökade Siena på 10 minuter från slutet. Destro fick göra sitt andra för matchen, med skallen den här gången.

Tung förlust för Lazio, speciellt med tanke på att Inter nu är hack i häl efter deras storseger mot Parma. Siena gick i och med vinsten upp på 18 poäng, och är nu förbi Fiorentina, på 14:e plats i tabellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *