Siena – Roma 1-0

Att bollinnehav inte är allt visades tydligt under måndagens match i Toscona mellan Siena och Roma. Det ser ut som det har gjort ganska ofta denna säsong då Roma vill ha bollen, men det är väldigt mycket sidled hela tiden. Det är för få löpningar i djupled och det slutar med att man bara kan spela bollen i sidled eller hemåt. Siena gör en gedigen insats då man är väldigt duktiga på att täppa igen bakåt och väldigt duktiga på att ställa om.

Matchen börjar med ett bollförande Roma som rullade boll på offensiv planhalva. Men Siena försvarar sig bra och Roma har svårt att skapa några farliga möjligheter. Första farligheten under matchen kommer efter dryga kvarten då Sienas Calaio blir fri med Steekelenburg men han är inte tillräckligt kylig och missar målet. Det tar inte lång tid efter det så får Roma en frispark till höger ungefär 25m ifrån mål, Lamela slår en riktigt lurig skruvad boll mot den högra stolpen men Pegolo är där och räddar. Nästa bra målchans får Siena då Destro får en boll mot fötterna i straffområdet men Juan är där och stör så han skjuter över. Det är spel fram och tillbaka men den stora skillnaden är att Roma håller i bollen och Siena kontrar, vilket Siena gör väldigt bra också.

Andra halvlek inleds med att Dansken Simon Kjear blir inbytt. Han får minst sagt en mardrömsstart, efter bara fyra minuter så springer Calaio förbi Kjear i straffområdet och kanske en liten beröring på Calaio får honom att lägga sig ner. Calaio slår straffen själv och slår distinkt in den i Steekelenburgs vänstra hörn, målvakten gick åt rätt håll och är retligt nära att styra ut bollen. Siena går efter detta ner i någon typ av 8mans försvar. Man försvarar ledningen fruktansvärt bra, även fast Roma byter in både Osvaldo och Bojan så händer absolut ingenting. Roma är så ineffektiva så det är ledsamt, Siena ska ha beröm då de försvarar sin ledning exemplariskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *