Silly Season: 6 Januari

Här kommer dagens rykten och övergångar!

– Vi börjar med en svensk person, ingen spelare utan en tränare. Sven-Göran Eriksson ”Svennis” kan vara tänkbar som ersättare till Hennig Berg, Blackburns tränare som endast hann vara i klubben i 57 dagar.

– Ännu en svensk, fast nu en spelare. Andreas Drugge är ute och söker ny klubb men han letar inte på något vanligt ställe utan i Thailand i huvudstades Bangkok. ” Jag hoppas på ett äventyr på ett udda ställe” har han sagt till Expressen.

– Yann M’Vila är intressant för en antal lag, men ingen vill betala så mycket som Marseille vill ha. Hela 83 miljoner kronor ska det franska laget begära för att släppa M’Vila. Men ingen av de klubbar som är ute efter fransmannen har kommit upp i de summorna ännu. Tottenham, Arsenal, Newcasle och Zenit Sankt Petersburg sägs vara på jakt efter fransmannen. Även QPR lade ett bud på ca 68 miljoner kronor men de nådde inte upp till Marseille’s krav.

– Ivan Perisics övergång från Dortmund till Wolfsburg är nu helt klar. 65 miljoner kronor betalar de för att få hem 23-åringen.

– Real Madrid vill snuva till sig Barcas stjärna? Ska man tro på detta? Real presidenten Florentiono Perez vill ha Sergio Busquets till klubben, men dock k0mmer han att bli svår att locka till sig eftersom att han spelat och i Barcelona sedan hav var 17 år. Han är även uppvuxen i staden så det kan innebära en flytt för spanjoren, ska detta vara troligt?

– Fernando Llorente klar för Juventus? Nopp, inte så det ser ut just nu! Eftersom att hans kontrakt går ut till sommaren kommer han då att kunna gå gratis till den Italienska klubben. Men Juventus vill inte vänta, de vill ha honom redan i Januari. Men det verkar inte som om att han kommer att komma i Januari, Antonio Conte som är Juventus manager säger att han skulle bli väldigt förvånad om han skulle komma så tidigt som i Januari.

– 18-åringen Ludwig ”Ludde” Augustinsson är nu klar för Göteborg. Han har skrivit på för 4 år och han kommer ifrån Brommapojkarna.

– Sedan 1996 har han spelat i Liverpool, gjort 719 matcher och är 34 år. Vem är det då? Jo, Jamie Carragher. Han är en Liverpool legendar och tränaren Brendan Rodgers hoppas att han ska stanna trots att han fått minimalt med speltid. I somras fick Liverpool ny manager, Brendan Rodgers och sedan han tog över har Jamie’s speltid minimerats. han har endast fått ett fåtal cup matcher. Hans kontrakt går ut i sommar men Rodgers hoppas på att han ska stanna ändå för att han är ett fantastisk exemplar på en fantastis spelare säger liverpool managern.

– Nu till Frankrike igen, Loic Remy har nu fått tillåtelse från hans klubb Marseille att han kan få lämna i Januari. Men endast om en storklubb ska värva honom. 100 miljoner kronor vill de franska laget ha. Marseilles klubbredaktör har sagt att de inte öppnar övergångsfönstret för någon annan i laget förutom Remy. QPR, West Ham och även Newcasle sägs vara intresserade av honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *