Silly Season: mindre uppmärksammade transfers

Så har då transferfönstret stängt för denna gång. De flesta av oss har bra koll på vad som hänt i de större ligorna och även här hemma. Allsvenskans största transferbomb var förmodligen Ranegies övergång till Malmö FF. En intressant övergång på sätt att det visar att det inte är självklart att Allsvenska toppspelare går till Norge, Danmark eller Holland numera. Det går nästan lika bra att byta till en svensk klubb med ambitioner.

Att Erton Fejzullahu går tillbaka till Mjällby – om än bara på lån – är väl också att se som ett tecken på att Allsvenskan inte är så usel som media och andra vill göra gällande.

Som gammal Kalmar-supporter måste jag nog medge att det var ett nyhetsfattigt fönster.  Den stora nyheten var att Mattias Johansson INTE går till AZ Alkmaar. I alla fall inte nu. Jag kan nästan se den stackars reportern som försöker göra en nyhet av en sådan intervju.

”Jaha, ni säljer alltså inte Mattias Johansson?”
“Nä”.
“Hade ni tänkt det då?”
”Nä”.

Snacka om icke-nyhet…

En annan ”nyhet” är att Sobralense skriver på för IFK Göteborg för nästa säsong. Men där har Kalmar FF redan tidigare sagt att de inte tänker förlänga med honom, då det är ju inte heller någon jordbävning.

UTLÄNDSKA ÖVERGÅNGAR
Men fotbollsvärlden är inte bara Sverige, England, Spanien, Tyskland och Italien. Även i andra delar av världen har ett flertal spelarövergångar skett. Till exempel har den nigerianske landslagsmannen Kalu Uche bytt klubb från spanska Almeria till Xamax Neuchatel i Schweiz. Uche gjorde 172 matcher för Almeria och har 31 landskaper i bagaget. Han gjorde två av Nigerias mål i fotbolls-VM i Sydafrika.

Didier Zokora, den före detta Tottenhamspelaren, har lämnat Sevilla för turkiska Trabzonspor. Zokora som gjort över nittio landskamper för Elfenbenskusten är bara en av många mer eller mindre kända fotbollsnamn som hittat nya hem i den turkiska ligan.

I franska ligan lämnar den 24-årige mittfältaren Fabien Lemoine Rennes efter 105 matcher, för att fortsätta sin karriär i St Etienne. Younusse Sankharé har tecknat kontrakt med Dijon efter att ha varit utlånad från PSG förra säsongen.

Lille har värvat friskt. Nya spelare i klubben är nu bland andra Joe Cole, Dimitri Payet och den Montenegrinske landslagsbacken Marko Basa.

Dessutom är det nu klart att Kaka byter klubb till Apoel Nikosia. Nej, det är inte ”den” Kaka, utan Hertha Berlins mittback med samma namn. Hertha har dessutom värvat Änis Ben-Hatira från Hamburg. Ben-Hatira, som var med i det tyska U21-landslag som vann EM tidigare, har en bakgrund i Hertha och har således nu kommit ”hem”.

TRANSFERS I MINDRE LIGOR
Inte för att någon av er säkert bryr sig, men det kan ju vara kul att se att det förekommer klubbyten UTAN att summor motsvarande en halv Centralafrikansk nationalbudget är inblandad. Därför – avslutningsvis några transfernyheter från Wales:

–       Andy Parkinson, med ett förflutet i Sheffield United, har gått till Aberystwyth Town på fri transfer.

–       Mittfältaren Conall Murtagh har bytt klubb från Aberystwyth Town till Bala Town.

–       Tjugoårige Zak Evans, med en bakgrund i Cardiff, går från Hereford till Newtown AFC.

–       Airbus UK BFC har värvat Danny Taylor på fri transfer från Shrewsbury Town.

Minns ni förresten min förra artikel om Sheffield FC? Laget har nu värvat 19-årige Conor Higginson från Mansfield.  Conor kom redan till säsongsstart i början av fönstret och har hittills gjort fyra mål på sex matcher, en bidragande orsak till att laget nu ligger sexa i The Evo-Stik League Northern Premier League, First Division South.

Längst ner i tabellen hittar vi lag som Shepshed Dynamo och Quorn FC. För den som är intresserad finns här en fantastisk möjlighet. Quorn FC:s manager har hoppat av och de annonserar nu efter en ny. Maila Reg Molloy på reg.molloy@quornfc.com, senast 15 september.

Das war Alles!

 

/T

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *