Silly Season – Sverige 207

 

Malmö FFs ytterspringare Jimmy Durmaz är nu helt klar för turkiska Genclerbriligi och har redan anlänt till hans nya klubbs träningsläger. Prissumman beräknas landa på cirka 5 miljoner kronor. Anledningen till att prissumman är så låg beror på att Durmaz satt på ett utgående kontrakt vilket leder till att priset reduceras.

Norska ligafyran Haugesund har varit aktiva med sin scoutning i Sverige. Laget har värvat både anfallaren Pontus Engblom från AIK och vänsterbacken David Myrestam från Gif Sundsvall. Myrestam och Engblom kommer till en klubb som har imponerat hittills i årets Tippeliga samt att de kommer göra Maic Sema och Daniel Bamberg sällskap på den norska västkusten.

Djurgårdsbacken Kebba Ceesay har ett tag ryktats antingen till franska Evian eller polska Lech Poznan. Enligt polska poznan.sport.pl är Ceesay väldigt nära en flytt till Lech Poznan. Eftersom Ceesay sitter på ett utgående kontrakt har han öppnat för en flytt senast efter säsongen, även tränaren i Poznan har gått ut och sagt att de vill ha 2-3 nya spelare under sommarfönstret.

Kenneth Höie har skrivit på ett 2,5 års kontrakt med Djurgården. Den norske målvakten har gjort succé i Elfsborg men han hade bara ett 5 månaders kontrakt med boråsarna vilket ledde till att stockholmarna värvade honom.

Mervan Celik är väldigt nära Italienska Serie A nykomlingen Pescara. Enligt rykten kan han bli klar redan i helgen. Celik väntas skriva ett 3 års kontrakt.

Mattias Bjärsmyr kommer inte flytta hem till Blåvitt utan han kommer bli kvar utomlands. Mittbacken är just nu och besöker en Championship klubb.

Niklas Bärkroth lånades som bekant ut till Benfica där han senare blev utlånad till Leiria. Nu har Benfica beslutat att inte köpa loss honom och nu har ryktena kring 20 åringen startat. Gif Sundsvall, GAIS och Hammarby är de som har meddelat sitt intresse för honom. Dock är det ju IFK Göteborg som styr eftersom han är kontrakterad där. Intressant att se hur Blåvitt kommer göra när det går så dåligt som det gör nu.

Den 22 åriga Sydafrikanen Kermit Erasmus tränar med Helsingborg. Skåningarna har länge haft koll på anfallaren som har spelat i klubbar som Feyenord och Excelsior i Holland.

Serie A klubben Catania uppges jaga Häckens stjärnanfallare Waris Majeed. Dock så är det inga konkreta bud på Allsvenskans skyttekung från klubben på Sicilien

Astrit Ajdarevic är nu klar för Standard Liege. Affären hamnade på cirka 14 miljoner kroner.

Åtvidaberg har värvat ghanesen Mohammed Abubakari . Den defensiva mittfältaren har varit och tränat med klubben i en vecka och spelade till sig ett kontrakt. Han kommer närmast från den grekiska ligan där han varit proffs i cirka 5 år.

Hammarby har värvat den kanadensiske landslagsspelaren Nikolas Ledgerwood från den tyska div 3 klubben SV Wehen. Han har tidigare spelat för 1860 München där han var lagkamrat med Hammarbys tränare Gregg Berhalter.

Hammarbys målvakt Johannes Hopf har mycket ögon på sig. Hibernian från skotska ligan och Ipswich, Charlton och Swindon från Championship ryktas vara intresserade. Blir svårt för Hammarby att behålla honom om de inte skulle klara av att gå upp.

Den nuvarande Assyriska spelaren Admir Catovic har ögonen på sig efter en fin vår. Två klubbar ryktas vara intresserade av den tidigare AIK anfallaren, seriekonkurrenten Hammarby och det ungerska laget Ferencvaros.

Den 20 åriga talangen Marko Mitrovic har släppts av Chelsea på free transfer och är nu klar för den anrika Serie B klubben Brescia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *