Silly Season – Sverige 24/7

ALLSVENSKAN:

Vi börjar med tränarkarusellen i GAIS. Som ni säkert redan vet vid det här laget så valde Alexander Axen att avgå med omedelbar verkan här om dagen och hans ersättare är ännu inte bekräftad, men som Sportbladet tidigare bekräftade, så finns Conny Karlsson på radarn. Sedan när vi ändå är inne på GAIS-spåret, så blev det under slutet av förra veckan officiellt att Mervan Celik lämnar Makrillarna för den nyblivna Serie A-klubben Pescara.

Som Fotbollsoraklet skrev i den föregående Silly Season, Sverige, så tränade den sydafrikanska Kermit Erasmus med Helsingborgs IF. Antagligen har han   gett väldigt goda intryck på ledarstaben, då man nu vill köpa loss anfallaren. Men innan övergången blir bekräftad så måste man först och främst komma överens med Supersport United. Just anfallare är något som klubben är ute efter, flera små rykten har dykt upp, men i dagsläget inte tillräckligt heta för att dyka upp här. David Accam från Östersund ryktas däremot vara påväg till mästarna från ifjol och har under föregående vecka tränat med HeIF.

För krislaget, IFK Göteborg, sägs det att Tobias Sana ska vara väldigt nära en övergång till den holländska storklubben, Ajax. Göteborg som såväl Tobias Sana sägs överens med klubben från Amsterdam. Lär bli officiellt när som helst.

Under måndagen blev det bekräftat att den mångsidiga norrmannen, Erik Mitgarden, från Lilleström skall provspela för 08-klubben, AIK.

I Norrköping spekuleras det fortfarande om att Peter Larsson skulle vara intressant för klubben, då David Wiklanders framtid ännu inte är bekräftad. Likaså Joakim Jans från Tenhult sägs vara ett namn för Peking.

Såväl IF Elfsborg som IFK Göteborg sägs vara ute efter Tom Söderbergs tjänster. Backjätten som har ett utgående kontrakt, kommer enligt uppgifter inte överens med Häcken om en förlängning i dagsläget och det öppnar för en övergång – antingen nu eller vid kontraktets slut.

Mjällbys Anders Wikström har förlängt sitt lånekonrakt och stannar därmed hela säsongen. Hans kontrakt går ut efter säsongen, och att Elfsborg skulle förlänga känns inte särskilt troligt.

Enligt den norska tidningen adressa.no ska GIF Sundsvall inom en snar framtid erbjuda den norska anfallaren, Robert Stene, ett kontrakt. Han tillhör för tillfället Ranheim.

 

SUPERETTAN:

Trelleborgs FFs anfallare/yttermittfältare Mattias Adelstam är officiellt klar för seriekonkurrenten Hammarby. Den rutinerade anfallaren har sedan ett väldigt fint målfacit från åren i Superettan och Ängelholm samt Öster ska ha varit med i leken som nu Hammarby nu vann. Och för just Ängelholms del, så kommer troligtvis Joakim Alriksson snart att lämna klubben. Sirius sägs vara en av klubbarna, även om Kimmen själv sagt att det även finns intresse från Superettan.

Den 21 juli bekräftade bottenklubben, IFK Värnamo, att man lånat in Muhammed Abdulrahman från IF Elsborg. Det är en anfallare vars spetsegenskap sägs vara snabbheten. Tidigare haft problem med skador.

Succémannen Freddy Söderberg har skrivit på ett nytt kontrakt med serieledande Öster som sträcker sig ända fram till 2015. Anfallaren som har gjort 11 mål på 15 matcher hittills in på säsongen ska säkerligen ha dragit åt sig intresse från större klubbar och därav kan fansen nu pusta ut.

2 tankar kring ”Silly Season – Sverige 24/7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *