Silly Sverige!

De allsvenska lagen har varit aktiva under transferfönstret som stänger på torsdag, här kommer en snabb uppdatering.

Mohamed Bangura är klar för Celtic och det är AIKs näst största försäljning någonsin, alltså gick Mohamed Bangura för mindre än Teteh (25 miljoner). Frågan är ju om det var värt att sälja M.Bangura för mindre än Teteh när han är så viktig för laget. AIK måste ersätta honom med en anfallare av samma klass, kanske Obolo?

Häcken och allsvenskans skyttekung Mattias Ranegie är klar för Malmö FF för cirka 12 miljoner kronor. Ranegie har hittills gjort 18 mål i årets allsvenska frågan är om han kommer vara lika magisk i MFF?

Häcken har även sålt sin andra storstjärna John Chibuike som gjort en strålande säsong i årets allsvenska,  till norska Rosenborg.   Summan blev på ca 15 miljoner kronor.

Dock har Häcken sedan tidigare värvat Andrés Vasquez från FC Zurich och han har hunnit spela en match med Hisinge klubben.

IFK Göteborg har även dem varit aktiva på transfermarknaden och köpt Halmstad BKs  högerspringare Emil Salomonsson som skrivit på ett fyra års kontrakt.

Helsingborg har sålt sin stjärnanfallare Rasmus Jönsson för cirka 22,8 miljoner kronor till tyska Wolfsburg. I och med det har Helsingborg tjänat in cirka 80 miljoner kronor på ett halvår från spelarförsäljningar. Som ersättare har Helsingborg värvat norrmannen Thomas Sörrum som närmast kommer från norska Haugesund där han gjort 45 mål på 77 matcher på två säsonger.

Frågorna vi ställer oss nu är hur kommer det gå för AIK och Häcken när de sålt sina tongivande spelare?

Kommer de tappa allt eller fortsätta övertyga, det återstår att se.

Och har Helsingborg sålt iväg guldet? Eller har de så pass starkt lag att det inte spelar så stor roll?

En dag kvar innan transferfönstret stänger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *