sista matchen i första omgången

Ikväll ska omgång ett avslutas i Premier League och det är Manchester United som tar emot nykomlingarna Newcastle.  Senast Newcaslte var på besök i Manchester så blev det 1-1. Gången dessförinnan vill de nog helst glömma, då vann United med 6-0 efter att halvtidsresultatet varit 0-0! Ronaldo gjorde den gången sitt enda hat-trick för Manchester.

Och tittar man till statistiken så har Newcastle inte så mycket att hämta på Old Trafford. På deras 16 senaste besök i ligasammanhang så har man noll vinster, sex oavgjorda och tio förluster. Och återigen så är det inte så mycket som talar för ”the magpies”. Newcastle som vann The championship förra säsongen kommer att göra allt för att stanna kvar i högsta ligan i år. Och det tror jag även att man klarar, man är ju trots allt en klassisk Premier League klubb och hör hemma i högsta ligan.

Enligt Premier Leagues hemsida så är Owen, Valencia, Anderson och Welbeck skadade för united, Rio Ferdinand står inte med på denna lista men han står heller inte med i den lista som klargör vilka som Sir Alex tar med sig till Old Trafford så jag utgår ifrån att Ferdinand inte spelar ikväll. Med i truppen finns nyförvärvet Hernandez som många ser fram emot denna säsong, jag är en av dem. Även mittbacken som Manchester köpte ifrån Fulham i Januari är med, Chris Smalling. Annars så är det ”de gamla vanliga” som är med i truppen.

Om man kollar till Newcastles trupp så är det Simpson, Gosling, Best och Taylor som är skadade. Synd för Danny Simpson som Newcaslte köpte ifrån just Manchester United. Sol Campbell är inte matchtränad än och får vänta på sin debut. Annars så ska det bli kul att se hur Alan Smith tas emot utav hemmasupportrarna, Smith gjorde mellan åren 2004-2007 61 matcher för Manchester och 7 mål. Alan smith gjorde bland annat mål i Manchesters kross utav Roma i Champions League kvartsfinalen 06/07 när united vann hemma med 7-1 och totalt 8-3. Och när vi ändå är inne på Newcastle så måste vi ju nämna att problembarnet Joey Barton är med i truppen, Joey som gjort sig känd för att vara en idiot både på och utanför planen med fängelsestraff, avstängningar och miljonbelopp i böter kommer att vara med ikväll. Om han startar eller inte kan vi dock bara spekulera i.

Jag tror att Manchester tar en tämligen enkel seger ikväll och slutresultatet blir 4-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *