Ska Liverpool behålla eller sälja Torres?

Igår kom chocken Torres vill lämna Liverpool för Chelsea.
Det har spekulerats länge i om Torres ska lämna Liverpool men hela tiden har Torres själv sagt att han blir kvar och att han är lojal mot klubben. Men nu hävdar engelsk media att Torres ska ha begärt att Liverpool accepterar det bud på 40 miljoner pund som Chelsea lagt på honom och visst man kan förstå honom. Torres älskar Liverpool och är som kännt Liverpool supporter, bland annat bar han en kaptensbindel med texten ”You´ll never walk alone” när han var kapten vid Atletico Madrids hundra års jubileum och då fanns det inte en tanke på att Liverpool skulle värva honom, men Torres är också människa och som alla människor måste han också tänka på karriären. För Torres karriär är det dags att lämna Liverpool nu för även om jag själv är Liverpool supporter är jag smärtsamt medveten om att klubben just nu är på väg in i en kris som kan sänka klubbens status som storklubb. Om Liverpool inte skärper till sig och börjar klättra i tabellen snart så är den storklubbs kris som egentligen pågått ända sedan Kenny Daglish tvingades lämna som tränare på grund av utarbetning precis inom 90-telets början. Visst har man tagit fina cup titlar sedan dess men ligan har man aldrig vunnit och skulle Liverpool nu missa Europa League plats så tror jag risken är stor att klubben får mycket svårt att komma tillbaka. Då är allt Bill Shankly byggde upp på 60, 70-talet borta och Torres vet att han kan få spela i lag som kan vinna tunga titlar och för hans karriär vore det dårskap att inte ta den chansen.

Sedan ställer jag mig frågan om Liverpool som lag verkligen ska behålla Torres?
Det kan tyckas som galenskap av klubben att sälja eftersom Torres varit en nyckelspelare men titta på hur ojämn han varit i år. I vissa matcher har Torres knappt rört bollen, han har inte haft den där tekniken, farten och målsinnet som vi vant oss vid att se. Han har helt enkelt tappat all spelglädje och vilja och när en spelare inte har det måste man börja fundera över om det inte är dags att göra sig av med honom. Torres är en världsspelare, säga annat vore att bevisa att man inte kan fotboll, men han är en världsspelare i en djup svacka och frågan är om han kan ta sig ur den i Liverpool. Jag ser gärna att Torres blir kvar i klubben men bara om han är bered att köra för hundra procent och hittar spelglädjen igen annars tycker jag Liverpool ska acceptera budet och investera de pengar dem får in på att bygga ett lag som kan ta klubben tillbaka till toppen där man hör hemma.
Vi får se vad som händer nu i helgen men hur det än blir tackar jag dig Torres för den glädje du skänkt mig och den framgång du bidragit med till klubben jag älskar lycka till – You´ll never walk alone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *