Skrällarnas helg i Premier League

Manchester City, Manchester United och Chelsea förlorade alla tre sina matcher mot Sunderland, Blackburn respektive Aston Villa. Dessutom fick Tottenham nöja sig med 1-1 borta mot Swansea. 

Liverpool och Newcastle tjuvstartade redan under fredagskvällen. Gerrard var tillbaka från start, och det inspirerade hemmalaget som tog en viktig seger, och knappade därmed in på lagen ovan, som det skulle komma att visa sig. 3-1 till Pool.

Sedan kom nyårsafton. Det började med en dunderskräll på Old Trafford. Ett nederlagstippat Blackburn ordnade tre poäng, med bra hjälp av Uniteds skadeskjutna försvarslinje. Kanske kritiken mot Steve Kean tystnar en kort stund nu, efter 1-1 på Anfield och 3-2 på Old Trafford?

Lite senare under nyårsaftonen tog Aston Villa en fin skalp på Stamford Bridge. Drogba gjorde 1-0 för Chelsea, men Villa vände och vann med 3-1. Fortfarande problem med försvarsspelet i Chelsea alltså.

Arsenal tog en knapp seger i London-derbyt mot QPR. Målskytt var såklart Robin van Persie som satte dit matchens enda mål efter en timme. Hans 17e ligamål för säsongen!

Bottenmötet mellan Bolton och Wolves slutade 1-1, efter mål av Ricketts för Bolton, och Fletcher för Wolves.

Även Norwich och Fulham kryssade, 1-1. Stoke-Wigan slutade 2-2, och Tottenham kom inte upp i samma fina nivå som tagit klubben till en tredjeplats hittills i ligan. 1-1 borta mot Swansea, en välförtjänt och viktig poäng för walesarna.

Nyårsdagen bjöd på ännu en storskräll. City pressade Sunderland på Stadium of Light utan att riktigt få till det. I slutsekunderna avgjorde istället sydkoreanen Ji Dong-Won för Sunderland. Det såg ut som offside, men ikväll är det fest på Wearside. Lukas Lindell Welander har skrivit en längre rapport om matchen här på sidan!

Innan det tog dessutom Everton tre pinnar borta mot WBA. Anichebe avgjorde med ett sent segermål.

I tabellen är toppen oförändrad, Liverpool knappade in på konkurrenterna om Europaplatser i och med sin seger. I botten har Blackburn börjat röra på sig.

För er som inte kan få nog av Premier League så behöver ni bara vänta tills imorgon. Fem matcher, bland annat Fulham-Arsenal, och Wolves-Chelsea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *