Slaget om norden avgjort och Crouch raderade ut Schweizarna

FC Köpenhamn är de nordiska representanterna i Champions League gruppspelet. Det efter de vunnit returmötet mot Rosenborg med 1-0, vilket gjorde att danskarna gick vidare på bortamål.Rosenborg vann första mötet med 2-1. Det var mittbakcen Solvi Geir Ottesen som nickade in Oskar Wendts långa inkast i den 33:e minuten. I den 87:e minuten fick Rosenborg sin gyllene chans när Roar Strand gled igenom men hans skott fingertoppräddade Johan Wiland i ribban och ut. Bäst på plan var Köpenhamns vänsterytter Jesper Grönkjaer, han hade lekstuga på sin kant och visade att han håller av högsta internationella klass.

Tottenham repade mod efter det första mötet med Young Boys och slog tillbaka dem  på hemmaplan med hela 4-0. Den långe Peter Crouch var stor segerorganisatör med 3 mål. Peter Crouch forwards kompanjon Jermaine Defoe stod för ett av målen. I övrigt låg den fantstiska Gareth Bale bakom det mesta för Spurs.

Auxerre förlorade första matchen mot Zenit St. Petersburgh med 1-0 på bortaplan. I Frankrike vann Auxerre med 2-0 efter mål av Cedric Hengbart och Ireneusz Jelen. Vilket gör att fransmännen är vidare!

Zilina slog Sparta Prag på bortaplan med 2-0 och hade inför returen ett underbart utgångsläge. Zilina vann även detta möte med 1-0, målet inprickat på ett väldigt snyggt sätt av Gambianen Momoudou Ceesay som kommer bli en behållning i årets Champions League. Har ni inte sett målen kan ni se det här: http://www.youtube.com/watch?v=ufvG3QC8Pg0

Ajax gick även de vidare efter att slagit Dynamo Kiev på hemmaplan med 2-1, första matchen slutade 1-1. Målkungen i Ajax Luis Suarez satte 1-0 och marockanen Mounir El Hamdaoui satte 2-0. Andriy Schevchenko reducerade till 2-1 i den 84:e minuten på straff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *