Spanien-Italien 1-1

Spanien-Italien 1-1 (0-1 Di Natale, 60), (1-1 Fábregas, 63)
(Spanien: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique,Alba, Xabi Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta, Silva och Fábregas.)
(Italien: Buffon, Maggio, Bonucci,Chielini, Giaccherini, Rossi, Marchisio, Nocerino, Pirlo, Baloteli, Cassano)

Inför matchen trodde jag att Italien skulle få problem med sina kanter då de hade tre försvarare, men Spanien utnyttjade inte det så det var inga problem. Italien såg bra ut i första halvlek, både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Försvarsmässigt var Italien kompakt, mycket fokus centralt. Spanien kom inte igenom alls. Och anfallsmässigt var det Italien som hade de allra bästa lägena.

Spanien i sin tur kom till start med en otroligt konstig 4-6-0 uppställning, utan anfallare men med sex mittfältare och det skapade problem anfallsmässigt. Ingen visste riktigt hur de skulle agera och hur de skulle röra på sig och många gånger såg man flera spelare i samma område. De saknade totalt kant spel och med tanke på att det inte fanns en anfallare så hade de ingen som gick på djupet. Försvarsmässigt var det också problem eftersom de inte spelat ihop så mycket och man hade problem med positionsring och rollerna.

Italien hade de vassaste chanserna. En av de vassaste var i slutet av första halvlek då Marchisio hade en ypperlig chans att ge sitt Italien ledningen men Iker Casillas stod bra och tog den. Spaniens bästa chans hade Iniesta som förövrigt var den som tog mest initiativ framåt när han i den 24 minuten hade ett skott som var så när att gå i mål.

I Italiens anfall var det mycket fokus på de två anfallarna, Cassano och Mario Baloteli. Cassano var den som var bättre av de två, han var pigg och hade ett par riktigt bra lägen i den första halvleken medan Baloteli slarvade mycket.

I den andra halvleken kunde man återigen känna igen Spanien, de höll i bollen och kom till anfall på ett bättre sätt. Inledningsvis hade både Iniesta och Fabregas två riktigt bra lägen att göra mål på men de lyckas inte. Italien hade i den 52 minuten en fantastisk chans till att ta ledningen genom Mario Baloteli, men han tvekade när han var ensam med Casillas och Sergio Ramos hann i kapp och tog hand om bollen. I den 56 minuten tog Italien ut Baloteli och satte in Di Natale som direkt satte sin prägel på Italiens anfall och matchen. Bara fyra minuter senare satte han 1-0 till Italien efter framspelning av Pirlo. Italien fick lite kraft i sig och fortsatte att sätta press på Spanien. Men tre minuter senare skulle Spanien svara. Fabregas satte 1-1 efter framspelning av David Silva. Det blev det sista den tidigare Valenica spelare gjorde innan han blev utbytt.

Istället för Silva kom Jésus Navas. Han tog initiativet till ett helt annat Spanien de sista minuterna. Spanien började dra isär Italien med snabbhet och kreativitet och fick allt fler farliga lägen. De sista tjugo minuterna var en ren dröm för alla fotbolls älskare, öppet, många otroligt bra lägen och saker som hände hela tiden. I den 73 minuten gick målskytten Fábregas ut och in kom Fernando Torres. Direkt fick Torres ett farligt läge men Buffon tog den. Han skulle få flera otroligt bra lägen men han fumlade bort alla. Han har snabbheten och vet vad han ska göra men han saknar självförtroendet för att göra det ikväll.

Italien kämpade på, kompakta försvarsmässigt och det var inte lätt för Spanien att ta sig igenom. Men allt jagande efter bollen tog tillslut ut sin rätt på spelarna. Trots massiv trötthet var Italien aldrig riktigt ute ur matchbilden och Di Natale hade ett riktigt fantastiskt läge att sätta 2-1 i slut minuterna men han styrde skotet utanför.

Domaren Viktor Kassai var riktigt bra, han lät det smälla ganska rejält och det ska det göra i fotbollen. Han gjorde inte några stora misstag. Linje domaren hade ett felbeslut och det var en offside på Cesc Fábregas i den första halvleken.

Resultatet 1-1 var rättvis och en bra start för de båda inför fortsättningen. Här näst väntar matcher mot Kroatien respektive Irland för de båda lagen.

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *