Spanien-Kroatien 1-0

Spanien-Kroatien 1-0 (0-0)

1-0 Navas (88)

Matchen mellan Spanien och Kroatien var inte direkt den mest händelserika matchen. Det var en match där mycket handlade om taktik och att inte släppa till något.

Kroatien var riktigt bra organiserat i defensiven och spenderade hela första halvlek med att att försvara sig. Spanien kom inte igenom på något sätt. Att spela sig igenom var omöjlig då de alltid var välplacerade och att skicka in höga bollar funkade inte heller, Kroaterna var först på varje högboll som kom. Det var Spanien som hade störst bollinnehav men igår saknade de allt vad kreativitet, koncentration och fart hette. De passade runt och runt utan att komma iväg på några riktiga anfall.

Fernando Torres som i den förra matchen mot Irland var riktigt bra började gårdagens match men fick inte mycket uträttat. Han hade två riktigt bra lägen som skulle ha varit mål men han missade de båda, Iniesta och Silva hade också varsin chans i den första halvleken. Kriatoen ahde ett skott på mål men Iker Casillas i det Spanska målet var mycket välplacerad.

I den andra halvleken växte Kroatien in i matchen och började pressa allt högre upp. De hade inledningsvis ett par riktigt heta lägen men åter igen var Iker Casillas på rätt plats och tog hand om läget. Kroatiens höga press skapade problem för Spanien som i den andra halvleken såg allt mer bräckliga ut. Kroatien var stundtals närmast segern och överlevde chanserna som Kroatien hade mycket på grund av att man hade en av världens bästa målvakter mellan stolparna.

Allt som matchen gick och Spanien blev allt mer desperata på ett segermål började de också att pressa högre och kom också igenom baklinjen för första gången på hela matchen. Den intensiva och höga pressen betalade sig till slut i den 88 minuten när Kroatien misslyckades i ett uppspel och Spanien fick tag på bollen. Fábregas gav en otroligt snygg öppnande passning till Iniesta som i sin tur hittade en helt fri Návas framför mål. Dessförinnan hade också Fábregas och Busquests haft varsina chanser men ingen av de hade lyckats få iväg ett skott.

Spanien fick lida riktigt mycket igår men visade på hur hög deras lägsta nivå egentligen är. De var okreativa, statiska och saknade koncentration men de lyckades ändå att vinna. De kan nog vara hur dåliga som helst men att förlora en match verkar vara omöjligt. Ingen hade nog klagat om Kroatien hade tagit sig vidare heller, de kämpade på riktigt bra, slet och gav allt de hade för att gå vidare men Spanien kan inte förlora just nu, helt oberoende på hur dåliga de där.

Till sist ett par ord om domaren som igår var riktigt dålig. Han missade straffar, Pique skulle ha haft en för farligt spel och Kroatien skulle också ha haft en i samband med en hörna i slutet av matchen, Annars hade han en otroligt ojämn nivå. I början av matchen blåste han för allt och allt eftersom matchen gick blåste han inte alls.

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *