Spaniens transferfönster

I Spanien har transferfönstret varit lugnt, utan större sensationer. Många spelare har förnyat sina befintliga kontrakt, därbland Raul Albiol Alvaro Arbeloa, Gonzalo Higuain och Roberto Soldado bland många andra.
Alla väntar med spänning på vilket drag Real Madrid gör, David Silva eller Lucas Modric. I Real står man inför ett problem att man redan nu har fyllt sin 25mana trupp. Inför transferfönstret väntade alla på att Lasasna Dierra, Kaká och Carvalho skulle lämna, men än så länge har ingen lämnat laget. En av årets stora sensationer skulle vara ifall Kaká överlever ytterligare ett transferfönster i Real Madrid.
Här är en lista över de övergångar, klara och de som det ryktas om. Jag kan ha missat någon spelare, har jag ber jag er informera mig så fyller jag i listan.
Klara:

Jodi Alba
Valencia-FC barcelona

Kommentar: EM:s stora sensation Jorbi Alba lämnar Valencia för att återvända hem till Barcelona. Efter insatsen i EM visste man att hans tid i Valencia var över och frågan var bara vilken klubb som skulle köpa honom.

 

Alvaro Morata
Real Madrid Castilla-Real Madrid

Kommentar: En överaskning för mig faktiskt. Jag trodde att han skulle bli kvar i Castilla med tanke på att laget just avancerat till Segunda B. Men han ska ingå i Mourinhos lag fram över. Detta är Real Madrids framtids namn och det ska bli kul att äntligen se en av Real Madrids egna produkter ta sig fram. Sedan Iker Casillas har ingen spelare ur den egna akademin tagit sig upp till A laget genom Castilla, utan nästan alla har spelat i mindre klubbar så som getafe för att sen återvända hem.

 

Dani Carvajal
Real Madrid Castilla-Bayern Leverkursen

Kommentar: Ytterligare en överaskning. Real Madrid fortsätter att käna pengar på Castilla spelarna. Dani Carvajal som hade en otroligt viktig roll i att hans lag tog steget upp till segunda B lämnar för att få internationell erfarenhet.

 

Seydue Keita
FC Barcelona-Dalian Aerbin?

Kommentar: Som en blixt från klar himmel. Keita tog timeout på grund av sin levelsjukdom och operationen gick bra. Alla förvätnade sig en comeback av spelaren till nästa säsong men så blir det inte. Vart han hamnar är fortfarande osäker men det pratas om Kina och Dalian Aerbin.

 

Francisco Montañes
Agrupacíon Deprotiva Alcóron-Zaragoza

 

 Rykten:

Lucas Modric
Chelsea-Real Madrid

Kommentar: Det står mellan denne man och David Silva. De kan inte köpa båda. Modric har själv visat stort intresse för att lämna Chelsea för spel i real madrid. Real kan inte göra fel oavsätt vilket av dessa två de väljer.
Lucas Moura
Sao Paulo-Real Madrid? Inter Milan?

Kommentar: Hela tranferfönstret har det varit på agendan lite då och då. Nu senast idag sa Moura själv att det eror helt på vilka som betalar mest.

 

David Silva
Manchester City-Real Madrid

Kommentar: En drömvärvning för Real Madrid. Men för att detta ska gå igenom är det ett krav att Kaká lämnar vilket han inte visar några tecken på att vilja göra. Priset är satt lika högt som Cristianos pris 2009. Frågan är dock hur pass mycket Silva vill lämna City just nu.

 

Ricardo Carvalho
Real Madrid-Chelsea (Som delbetalning för Modric eller Silva)

Kommentar: Carvalho har haft en svår säsong med skador. Att han skulle gå som delbetalning för Modric är ingen överaskning. Jag ser ingen plats för Carvalho i laget. Specielt inte sedan Albiol förlängde sitt kontrakt till 2016 med real madrid. Skulle kunna användas som delbetalning för Silva också.

 

Joselu
Real Madrid Castilla-bundesliga

Kommentar: Ytterligare en real madrid castilla spelare som får lämna för att få internationell erfarenhet. Frågan är hur pass mycket real madrid satsar på att behålla Castilla i spaniens nästa högsta liga. Tre stora stjärnor i laget lämnar i sommar.

 

Av: Sara Khatmi

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *