Stephen James Ireland – Biografi

Stephen Ireland

Position Mittfältare (offensiv)

Meriter:

6 Senior Landskamper Mål:4

Manchester City: Antal matcher med Senior truppen 118. Mål: 20

Stephen James Ireland. Föddes den 22 augusti 1986 i den irländska staden Cobh i området runt Cork. Han var redan som ungdomsspelare en talangfull spelare som många lag fick upp ögonen för.

Många klubbar tvekade dock att signera han från hans klubb Cobh Ramblers på grund av att han hade besvär av Schlatters sjukdom en sjukdom som gör att man känner obehag och till och från inte kan belasta knäet. Och som drabbar killar/tjejer i tonåren. Har själv haft det och vet vilka besvär det kan medföra ena sekunden kan du springa och va hur taggad som helst andra sekunden . Pang du kan inte ens jogga. Knappt lunka runt på plan bara ta av sig dojorna och in och köra styrka för armar och överkropp.

Men som 15 åring så blev Stephen signerad av Manchester City och en framtida Irländsk stjärna var på väg att blomma ut möjligtvis tänkte folk. Stephen tillbringade några år i Manchester citys Ungdomslag samtidigt som han var en kugge i Irlands U15 U16 U17 lag. Stephens riktiga genombrott kom under 2006. Då han både gjorde sitt första mål i premier league och senior landslaget.

Faktum är att redan som 18 åring så uppstod problem i och med en u18 match därför att Coach Kerr valde att stå över med Stephen i 2 matcher och detta gillade inte Stephen och det blev ett himla liv. som gjorde att han inte deltog i U18 landslaget överhuvudtaget något mer. senare tog U18 Coachen Mr Kerr över Irlands Landslag, vilket medförde diskussioner om att Stephen funderade på att byta nationalitet. Till att bli italienare eller engelsman.

I mellertid så kom chansen upp Stephen blev tillfrågad att representera Irlands senior landslag. Och han tog chansen under Coach Staunton som ersatt Mr Kerr.

Han gjorde sitt första internationella mål i en träningsmatch mot Sverige år 2006 som Irland förlorade med 2-5. Under den korta tid han har representerad landslaget så har han gjort det med en smärre succé 6 senior landskamper och 4a mål det är imponerande. Synd att det inte blivit fler och som det verkar nu att det inte blir fler.

Stephens karriär så här långt har varit kantad av problem på och vid sidan av planen. Folk har häcklat honom för att han inte spelar i landslaget folk, men folk har haft svårt att se Stephens sida av myntet. Så vad är det som fått han att avstå att spela för Irland egentligen frågar sig folk. Dels den kontrovers såpan när han för att slippa spela Em kval matchen mot Tjeckien sa att han farmor dött för att senare ändra det till mormor farfars andra fru med mera med mera. Alla gånger sluskade reportrarna rätt på att han ljugit. Tillslut så sa Stephen att det var hans flickvän som hade fått ett missfall och han ville tillbringa tid med henne hemma i Cobh. Och att han letade ett giltigt skäl att få lämna landslagssamlingen. Irlands fotbollsförbund sa senare att dem hade godkänt ett missfall och var frågande varför han inte bara sagt som det var direkt detta födde istället en dispyt mellan båda sidorna.

Dessutom har Stephen sagt sig i intervjuer. Att han har svårt att gå ut och spela i den grön vita irländska landslagsdressen på grund av som han utrycker det storstadsborna i Dublin som ena dan häcklar folk från Cork området för att andra dagen hylla och heja på dem i landslag. Jag var själv på Irland när kvalmatcherna mellan irland och frankrike spelades under 2009. Och i tidningarna och på tv var det mycket snack om matchen men speciellt om en person som inte var där. Nämligen Stephen Ireland. Bland annat kommer jag ihåg ett tidningsutskick i en sportbilaga. Från en av Irlands större nyhetstidningar. Bilden var på  irlands fotbollslandslag och en liten bild till höger med Stephen Irland.  Texten och jag citerar ” We Are All Behind You. Except for Stephen Ireland.

I mina ögon en hårt arbetande snabb lirare som fått mer kritik än vad han förtjänar. Han går under smeknamnet Superman av dem blåa Manchester City fansen jag förstår varför.

/Patrik Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *