Sunderland förnedrade uselt Hammers

Många på plats hade nog räknat med en tät och tillknäppt match där båda lagen skulle kriga till slutsignalen om poängen. Så blev inte fallet denna gången när Sunderland tidigt visade vilket lag som var hetast och var segern skulle hamna.

Hemmalaget började bäst och satte tidigt hög press på ett trögt Hammers. Efter elva minuter kunde Sebastian Larsson efter en usel rensning från Diarra ta mot bollen och lägga den till rätta. Svensken klappade till bollen och får drömträff. Jääskeläinen är chanslös i målet och hemmalaget tar ledningen.

Efter målet lyckas bortalaget få tag i bollen lite mer och kan flytta upp positionerna, men faktum är att det går på tok för långsamt och det märks ganska tidigt att det inte är bortalagets dag idag. Sunderland skapar mest och vassast resterande del av halvleken och Fletcher är nära att utöka ledningen i slutet av halvleken. Med lite tur kunde hemmalaget avgjort matchen i första halvlek men det är bara 1-0 när domaren sätter pipan i munnen.

Andra halvlek börjar med att Big Sam gör sitt andra byte och tar ut Jack Collison och sätter in Vaz Té.  West Ham får tidigt ett frisparksläge och Joe Cole slår in bollen mot straffområdet. Efter en tilltrasslad situation lyckas Sunderland kontra och hamnar två mot en.  Jääskeläinen gör först en jätte räddning men på returen slarvas det återigen i Hammers försvar och Johnson kan utöka ledningen till 2-0. Otroligt slarvigt av bortalaget som först släpper till en kontring direkt och sedan inte kan få bort bollen. Med tanke på hur dåligt bortalaget varit i första halvlek kändes detta som spiken i kistan.

Efter målet tar West Ham över spelet något men det känns ungefär lika spännande som att se målarfärg torka när man går till anfall. I den 74:e minuten kan McClean definitivt avgöra matchen med sitt 3-0 mål, återigen otroligt dåligt försvarsspel av West Ham.

Martin O´Neill lär somna med ett leende på läpparna samtidigt som Big Sam lär ha betydligt svårare att dra på smilbanden. Det skall inte skilja så mycket på planen mellan två lag som är jämnstarka på pappret men Sunderland skall absolut ha en eloge för den fina fotbollen man spelade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *