Sverige får möta Holland

På söndagen avgjordes EM-kvalgrupperna i Warzawa. Totalt nio grupper med sex lag i varje, bortsett från grupperna G, H och I med fem lag, blev utlottade. För Sveriges del tycker jag att man kom i en väldigt bra grupp när man blev lottad till Grupp E med San Marino, Moldavien, Ungern och Finland. Men så var det en viss skål 1, med lag som Spanien och Italien, som suddade ut de glada minerna på svenska folket. Tredje rankade landslaget i världen (efter Spanien och Brasilien) blev lottad till Sverige-gruppen. Ett lag som slog ut Sverige ur EM 2004 på straffar. Nederländerna.
Så här såg grupperna ut:

Grupp A
Tyskland
Turkiet
Österrike
Belgien
Kazakstan
Azerbadzjan
– En väldigt tuff grupp som jag är väldigt glad över att Sverige inte hamnade i. Tunga lag som Tyskland, Turkiet, Österrike och Belgien, och med tunga resor som till Kazakstan och Azerbadzjan.

Grupp B
Ryssland
Slovakien
Irland
Makedonien
Armenien
Andorra

Grupp C
Italien
Serbien
Nordirland
Slovenien
Estland
Färöarna
– Också det här är en hyfsat tuff grupp. Slovenien, som är kvalificerat till VM, Serbien och Italien.

Grupp D
Frankrike
Rumänien
Bosnien-Herzegovina
Vitryssland
Albanien
Luxemburg
– Förrutom Luxemburg så får Rumänien igen väldigt svårt att ta sig till nästa mästerskap.

Grupp E
Nederländerna
Sverige
Finland
Ungern
Moldavien
San Marino
– En svagt betonad drömgrupp för Sveriges del. Ungern, som man även fick möta i VM-kvalet ska inte vara några problem. Inte heller Finland ska vara några problem. Problemet skulle i så fall vara Nederländerna, som slog ut Sverige i EM 2004.


Nederländerna som favoriter?

Grupp F
Kroatien
Grekland
Israel
Lettland
Georgien
Malta

Grupp G
England
Schweiz
Bulgarien
Wales
Montenegro

Grupp H
Portugal
Danmark
Norge
Cypern
Island
– Tre länder från norden, Danmark, Norge och Island, får möta Portugal från Skål 1. Kan bli en mycket intressant grupp där dessa tre lag även ställs mot hemmastarka Cypern.

Grupp I
Liechtenstein
Litauen
Skottland
Tjeckien
Spanien
– En drömgrupp för regerande mästarna Spanien. Ett Spanien som förmodligen skulle tagit sig vidare oavsett vilken grupp man hamnade i.

1 tanke kring ”Sverige får möta Holland

  1. Jedidja Leander

    Bra artikel. Det blev en bra grupp för oss holländare tycker jag, alltid roligt med nordiska länder i samma grupp och dessutom Finland och Sverige tillsammans. Nog tycker jag att Finland kan vara tuff, de blir bättre hela tiden, får se!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *