Swansea 1-1 Chelsea

Chelsea åkte till Swansea för att försöka hitta formen igen efter den något bittra förlusten mot Manchester United förra helgen.
Samtidigt mötte man ett motstånd inspirerat och laddat efter deras skräll mot Liverpool i Ligacupen.
Efter 11 minuter av matchen fick Chelsea en hörna där Torres nickade ner bollen mot Ivanovic som dock inte lyckades stöta i bollen i det öppna målet.
Annars handlade första halvlek mest om två lag som var livrädda för att förlora bollen och det resulterade i en mycket låst match där det hände väldigt lite och bollen befann sig oftast på mitten och när väl någon boll kom in i straffområdet så var motståndet allt för samlat för att det skulle kunna bli några målchanser av det.

Efter en dryg kvart i andra halvlek tog det dock lite fart först sågade Swansea sig igenom Chelseas försvar och tillslut hamnade bollen hos Michu som dock fick bollen för långt ifrån sig och Petr Cech kunde plocka upp den. Några minuter senare fick Chelsea frispark där Eden Hazard fick ett bra tryck på men Gerhard Tremmel i Swansea målet lyckades få ut den på en hörna och på den hörnan dök Chelseas Victor Moses upp och styrde in 1-0 för Londonlaget.
Swansea försökte nu höja passningstempot i jakten på en kvittering men man hade svårt att ta sig igenom det väl samlade Chelsea försvaret. I 87 minuten skulle tillslut Pablo Hernandez pröva att skjuta precis utanför straffområdet och det skulle ge utdelning och 1-1.
Swansea fick ny energi av det målet och nästan direkt på avspark fick Danny Graham en fin chans att slå in 2-1 men Gary Cahill hann emellan och styrde ut bollen till hörna. Matchen slutar alltså 1-1.

Resultatet får konsekvensen att Chelsea nu tappar ledningen i Premier League till Manchester United och det är riktigt spännande nu i toppen av Premier League United leder på 24 poäng tätt därefter följer Chelsea på 23 och tätt efter dem jagar Manchester City på 22 poäng. Det känns som att 1-1 var ett mycket rättvist resultat min känsla var att både Chelsea och Swansea hade behövt spela betydligt mer rakare än dem gjorde. Jag visste faktiskt inte att det var leken bolla gris vi skulle få se. Men ett Swansea som har den som just vill spela på det sättet och ett Chelsea som verkade lida svårt av saknaden av lätt skadade Juan Mata så blev det så här. Personligen tror jag att hur vackert man än tycker det här spelet är så är det svårt att spela det effektivt om dina spelare inte heter Xavi eller Iniesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *