Swansea-Arsenal 2-2

Inför

FA-cupen är en turnering där allt kan hända. Detta var ett möte mellan två Premier League lag vilket gör det till ett toppmöte i turneringen. Lagen startade denna match med in princip deras bästa startelvor.

Första halvlek

Swansea var laget som skapade mest framåt i halvleken men Arsenal hade det mesta av bollinnehavet. Swansea var laget med hemmaplan och det kunde man se om man kollar på vilket lag som var närmast att ta ledningen i matchen vilket var hemmalaget. Första halvlek var en mycket jämn där inget av lagen lyckades ta ledningen och 0-0 resultat stog sig halvleken ut.

Andra halvlek

Andra halvleken skulle bjuda på desto mer när båda lagen gjorde 2 mål vardera. Halvleken inleddes som den första slutade med samma matchbild. Med en halvtimme kvar av tillsällningen bytte Swansea in sin succé spelare för denna säsong Michu som bara behövde två minuter på planen för att ge sitt lag ledningen i matchen med ett skott utanför straffområdet assisterad av anfallaren Danny Graham.

Swansea lyckades hålla ledningen till den 80 minuten när Lukas Podolski som kom in i den 71 minuten reducerade från djupt inne i straffområdet assisterad av Mikel Arteta och det var lika i matchen igen. Arsenal tog sedan snabbt ledningen efter det i den 82 minuten när Kiren Gibbs avslutade i det vänstra hörnet assisterad av Oliver Giroud och Londonlaget hade vänt matchen på bara några minuter.

När matchen såg ut att sluta i en seger för Arsenal lyckades Swansea reducera genom Danny Graham i den 86 minuten med ett avslut i det högra hörnet assisterad av Sung-yeung Ki och resultatet 2-2 stog sig halveken ut.

Med detta resultat blir det ett returmöte mellan lagen på Emirates Stadium med ett Arsenal som har en viss fördel genom 2 bortamål gjorda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *