Tankar kring IFK Göteborg

Deras satsning, Nya spelare, nya tränare hur de kommer att lyckats och varför dem har fått in så mycket pengar, vad kan Stahre göra med Göteborg, Vinner dem?

IFK Göteborg storsatsar inför säsongen 2012. Satsningen började redan i somras då Philip Haglund och sedan Emil Salomonsson värvades. Dessutom gjordes det efter säsongen klart att Mikael Stahre skulle ta över storklubben inför 2012. Jonas Olsson och Stefan Rehn fick sluta efter flera år som tränare. Under vinteruppehållet fortsatte nyförvärven. Blåvitt presenterade Kjetil Waehler, Nordin Gerzic, Pontus Fanerud, Daniel Sobralense och John Alvbåge.

De nya spelarna

Kjetil Waehler – Den 35-årige Norrmannen kommer från spel i Danska ligan och Aalborg. Han spelar som mittback och har gjort 29 matcher för Norska landslaget.

Nordin Gerzic – Den 28-årige mittfältaren från Örebro var en stor bomb när han blev klar för ”Änglarna”. Det hade länge spekulerats i om han skulle gå till Göteborgslaget och tillslut blev det så.

Pontus Fanerud – Pontus Fanerud har nu senast spelat för Stabaek i Norska ligan. Mittfältaren är rutinerad och har bland annat spelat ett antal matcher i Champion League. Det pratades länge om att han var på väg till andra klubbar också, t.ex. AIK. Han valde Blåvitt tack vare sin magkänsla säger han, att släkten bor i Landskrona spelades nog också roll.

Daniel Sobralense – Brasilianaren som spelat i Kalmar FF gick nu till storsatsande IFK. Han spelar som mittfältare/offensiv mittfältare och är 28 år. Gjorde sitt första mål för IFK i Copa del Sol för bara några dagar sen.

John Alvbåge – Målvakten som även han (Som Nordin Gerzic) spelat i Örebro har nu skrivit på för IFK Göteborg. Han har spelat i Örebro de senaste säsongerna och kommer att konkurrera med IFK Göteborgs yngre målvakter.

IFK Göteborg har förmodligen fått råd till alla värvningar efter att Pontus Wernbloom lämnat klubben, när han nu gick till Ryska ligan kan man kanske tänka sig att Blåvitt fick lite till pengar där.

Under många många år har IFK:s spel mycket gått ut på långbollar. Jag tror att detta kommer bli ändrat nu. Det känns som att Stahre kommer vilja spela mer via marken. Det ser man också i och med att Gerzic värvades eftersom han mer är en spelare som passar det spelet.

Jag tror att IFK Göteborg vinner SM-guld 2012. Om de inte gör det så är jag helt övertygad om att de kommer topp tre, men med satsningen de nu gör ses allt annat än guld som ett misslyckande, framförallt av fansen. IFK Göteborg är en klubb som är vana vid att vinna, de Mesta Mästarna har bara tagit ett SM-guld de senaste 16 åren. Ett annat bevis på att guld förväntas är att årskorten säljer som smör och rekordet är på väg att slås. Det är viktigt med en bra start, men börjar de väl vinna och laget fungerar bra ihop tror jag att det finns en stor chans att Blåvitt vinner SM-guldet 2012.

Vad tror Oskar om IFK Göteborgs chanser till ett 19:e sm guld?

Jag tror också på en topp placering 2012. Jag tror man har gjort det rätta och köpt ett par spelare som är rutinerade och mycket duktiga. De som vinner är dock Helsingborg om dem får behålla spelare, så blir dem farliga även 2012. Göteborg har nu en enorm press på sig att prestera, och det kan man förstå eftersom dem gör en hygglig silly season. Jag tror att starten kommer bli tuff men sedan kommer de kunna spela som ett lag och börja vinna matcher!

 

Viktor Åberg och Oskar Olsson

 

2 tankar kring ”Tankar kring IFK Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *