Tankar kring Pato

PSG visar intresse för Milans anfallare Alexandre Pato. Den franska klubben sägs vara beredda att lägga 50 miljoner € för att få Pato.

Pato har fått sparsamt med speltid av Allegri. Dessutom har Pato nyligen gått ut och kritiserat Allegri för hans kommunikation. Enligt Pato var Ancelotti mycket bättre på att säga vad han skulle göra på plan och hur han skulle agera i vissa lägen.
Nu hävdar många att Pato är på väg bort från Milan, och om Tevez kommer så riskerar Pato ännu mindre speltid, vilket naturligtvis inte är positivt för Patos framtid i Milan.

För mig är det inte konstigt att klubbar visar intresse för Milans talangfulla anfallare. För han måste ändå räknas som talang. Han har mycket kvar att lära innan han är en fullärd fotbollsspelare. Det konstiga i detta rykte är den tänkta övergångssumman, 50 miljoner €. En övergångssumma som jag inte tror att någon klubb i hela världen skulle kunna tänka sig betala för Pato som har varit skadad och haft en ganska motig karriär hittills. Givetvis har han haft sina toppar och när han väl har haft sina toppar har han visat världsklass. Det tråkiga är dock att vi alltför sällan får se topparna.

Jag tror säkert att Pato kan sticka till en annan klubb men inte för 50 miljoner €. Arsenal och PSG är väl de klubbar som verkar mest intresserade av brassen. Om vi ska titta ur ett logiskt perspektiv så vore en flytt till PSG bäst för honom själv. Han får troligen bäst lön där, Milan-legendaren Leonardo är sportchef i PSG och Ancelotti ska troligtvis skriva kontrakt med klubben. Han berömde Leonardo för hans offensiva tänk när han tränade Milan och han har även hyllat Ancelotti.
När det kommer till övergångssumma så tror jag Arsenal står sig bra med PSG då de har en riktigt bra ekonomi. Arsenal kanske inte är beredda att gå lika långt som PSG för att få Pato. En mer rimlig övergångssumma är 20-30 miljoner €.

Ur Milans perspektiv så vore det bästa att behålla Pato till sommaren för att ha en så bred trupp som möjligt när mycket står på spel. Både ligan och Champions League att fokusera på. Och att han går i januari ser jag själv som väldigt, väldigt osannolikt.

Oavsett om Pato lämnar eller ej så känns Pato äkta Milan på något sätt. Han har visat stor kärlek till klubben på många olika sätt. Dessutom har han varit i Milan ett bra tag nu, vilket gör att han har vuxit in i mångas hjärtan på ett speciellt sätt. Det är något speciellt att se ens favoritlag odla talanger. Han har blivit bättre och bättre för varje år, även om det gått lite motigt den senaste tiden. Jag hoppas givetvis inte att Pato lämnar, men om han ska stanna måste han spela betydligt bättre och hålla en jämnare nivå på sitt spel.

Vad tror du? Går Pato till en annan klubb nu i januari?

 

 

3 tankar kring ”Tankar kring Pato

  1. leo

    Pato lär sticka. Frågan är inte om eller när. Frågan är vilken klubb han lämnar för?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *