"Tevez kan bli vår nye Maradona" – Kolo Toure

Kolo Toure har till den ivorianske tidningen Sport Ivoire berättat varför han inför nuvarande säsong lämnade över kaptensbindeln till Carlos Tevez i Manchester City. ”Tevez kan bli vår nye Maradona”

Både Carlos Tevez och Kolo Toure anlände till Manchester City inför säsongen 2009-2010, då med managern Mark Hughes i spetsen. Toure blev kapten direkt, men efter bara en säsong har han alltså lämnat över bindeln till argentinaren Carlos Tevez.

”När Roberto Mancini tog över, fortsatte jag bära kaptensbindeln säsongen ut och allt gick bra. I början av den nuvarande säsongen kom Mancini till mig och sa att han ville ta det viktiga beslutet att göra Carlos Tevez till kapten så han kunde blir mer delaktig i uppspelen, precis som Diego Maradona gjorde efter att han blivit kapten i Napoli. Jag accepterade och Tevez tog över kaptensbindeln, allt för att jag vill min klubb det bästa.”

I det ivorianska landslaget har det ryktats om att Drogbas nedläggning är på grund av Toure, bara för att Toure ville ta över kaptensbindeln.

”Drogba är som min bror. Jag mår inte bra när folk säger att jag är orsaken till att han lämnade laget”, säger Toure.

”Ryktet är inte sant. Vi pratar med varandra regelbundet på telefon, vi är vänner och bröder. Jag ber alla som vill skapa problem mellan oss och i laget att sluta. I’m not a troublesome guy”, säger mittbacken till Sport Ivoire.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *