Karl Daxbacher: På återseende i Wien

Karl Daxbacher, Foto: Gustav Hertz för Fotbollsoraklet

Jag, Lukas Lindell Welander, var på plats igår och liverapporterade från Malmös första hemmamatch i Europa League mot österrikiska Austria Wien. Efteråt följde jag presskonferensen, och här är vad som sades av Austria Wiens tränare Karl Daxbacher.

Både Austria Wien och Malmö FF kom från förluster efter första omgången i Europa League. Malmö hade fansen i ryggen och det talades om att det skulle bli en jämn tillställning. Det blev det. Malmö gjorde dock slarvfel på egen planhalva och hade inte kylan i sista tredjedelen, medan Austria Wien tog bättre vara på sitt bollinnehav och förvaltade avslutningslägena bättre. För er som inte såg matchen slutade det med vinst för gästerna från Österrike, trots rejält tryck från Malmö i slutet av matchen. Mathias Ranégie gjorde Malmös enda mål med tio minuter kvar, matchen slutade 1-2.

– Det var en svår match och jag är lycklig över att vi lyckas vinna. Jag tycker att vi var för nervösa i början av matchen, men med ledningsmålet blev vi lite säkrare i vårt spel, sade Daxbacher på presskonferensen efter matchen och fortsätter.

– Malmö gjorde många fel och vi kunde kontrollera matchen rätt så bra.

– I andra halvlek låg Malmö på, precis som jag förväntat mig, och flera gånger hade vi tur.

– Mittbackarna gjorde ett mycket bra jobb, framförallt med att ta hand om nummer 13 (Mathias Ranégie). När sedan också försvararen, nummer 15 (Pontus Jansson), ingrep i spelet fick de det rätt så jobbigt, men de gjorde ett bra jobb”

– Jag tycker att Metalist Kharkiv (som Wien mötte i första omgången) hade bättre spelare än Malmö, bättre individualister.

– Jag tror att favoriterna AZ Alkmaar och Metalist Kharkiv går vidare från gruppen.

Innan Daxbacher lämnar salen hinner han avsluta sin presskonferens på ett snyggt sätt.

– På återseende i Wien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *