Toivonen till Liverpool?

I någon vecka har det nu spekulerats i att Roy Hodgson vill köpa svenskt till Liverpool och enligt Sportbladet och även engelska Sky Sport har klubben i natt lagt ett bud på PSV:s Ola Toivonen på 130 miljoner och ska även erbjudit svensken ett drömkontrakt som skulle tre dubbla hans lön till 30 miljoner om året.

Rykterna drog igång Sveriges landskamp mot Skottland förra veckan där man hade funnit Roy Hodgson i publiken. När Hodgson fick frågan varför han varit på Råsunda när han kom tillbaka till Liverpool svarade han:
”Jag scoutade en spelare.”
Sedan dess har spekulationerna varit igång men de senaste dagarna har det mer och mer börjat fokusera kring Toivonen. Inte konstigt heller vid tanken på hur Toivonen spelat i inledningen av holländska ligan fem mål på två matcher säger allt och Roy lär inte ha fått argument för att inte köpa anfallaren under landskampen heller.

Tittar man på Roy Hodgsons bakgrund är det inte förvånande att han väljer att köpa just svenskt. Trotts allt är det just i norden och framförallt Sverige som engelsmannen jobbat mest och blivit ett stort namn. Dessutom är ju Roy legend i Malmö sedan hans tid i klubben på 1985-1990 en klubb där även Ola Toivonen fick sitt genombrott.
Frågan vi ställer oss nu är om vi snart får se den andre svensken i Liverpools A-lag och om sedan Ola Toivonen kan nå samma framgång i klubben som den förste Glen Hysén gjorde.
Positivt för ett Liverpool fan är att senast klubben vann ligan var senast man hade en svensk i laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *