Torres värsta mardröm?

Fernando Torres hade hela 732 minuter måltorka innan han gjorde sitt första mål för Chelsea. 1481 minuter innan sitt andra mål och nykomlingen Demba Ba behövde endast 61 minuter för att slå in två mål.

Demba Ba sätter nu en enorm press på spanjoren som inte har den bästa säsongen men har har inte heller gjort en total usel säsong, 13 mål totalt har har fått in. Det ser inte så positivt ut för Torres, precis när han hade börjat komma igång med målen och spelet igen så värvar Chelsea en till anfallare. Inte direkt det Torres hade hoppats på, kanske han försvinner från Chelsea? Nja, Chelsea köpte honom för en halvmiljard kronor och de vill troligen inte sälja honom för rea pris. Inte många klubbar är sugna på hans tunga lön så han kanske får stanna i Chelsea. Bänkvärmare? Nej eller, det är inte direkt så man ser på spanjorens framtid, han som hade en lysande tid i Atletico Madrid och även i Liverpool. Men det var i Liverpool som det började vända, han spelade sämre och målen kom inte som de hade gjort tidigare. Samtidigt som Liverpool köpte Suarez från Ajax såldes även Torres i sista minuten i Januari för ett år sedan.

Han kom till Chelsea och var ganska tung över axlarna, han fick mycket press från supportrarna som hoppades väldigt mycket på honom. Men han spelade inte som han gjort tidigare, han spelade klumpigt och det såg ut som han vart stresssad så fort han fick bollen. Något var på tok men vad var det då? Tröttnat på fotbollen kanske, vem vet. Men detta kändes som att det skulle börja vända nu innan Demba Ba köptes men nu kan Torrres falla tillbaka.

File:Fernando Torres & Pedro Poenca.jpg
Bilden tagen av: Magnus Manske

Rafael Bentitez var tränare för Liverpool då de köpte honom från Atletico Madrid och första matchen Benitez vart tränare för Chelea nätade Torres och man trodde då att det tidigare hade varit problem med tränarna som Torres haft och det gjorde att han inte nätade. Rafael Benitez har själv sagt att han tycker om anfallaren som kommer från samma land som han själv. Efter matchen då Demba Ba gjorde sin debut kom Bentiez med ett uttal. Han sa då att både Fernando Torres och Demba Ba kunde spela tillsammans. Jag började tänka lite och om detta ska ske måste hela Chelsea’s spel ändras. Då blir det ett tvåmannaanfall och då måste en av de centrala mittfältarna bort och om det är detta Benitez hade tänkt så kommer hela Chelsea’s spel att ändras. Men det lät mer som ” detta måste jag säga ” uttalande.

Vi får vänta och se vad Benitez har tänkt, vad jag hoppas så är det att Torres ska bort ifrån Chelsea om han endast kommer att bli inhoppare. Jag tror att Torres som vi såg under tiden i Atletico finns kvar men han kanske behöver ett halvårs paus från fotbollen, slippa all press och komma tillbaka i ett mellanlag. Vad säger ni själva? Vad tycker ni Torres ska göra och vad ska Benitez göra?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *