Tottenham – Aston Villa

Andre Villas-Boas Tottenham tog idag söndag emot Aston Villa hemma på White Hart Lane. Ett Tottenham som kom med en stark seger i bagaget. 3-2 borta mot Manchester United är riktigt, riktigt bra. Aston Villa har det tyngre och man har bara vunnit en match denna säsongen, 2-0 hemma mot Swansea.

Tottenham började piggt och Gareth Bale var nära att ge Tottenham ledningen redan i den första minuten men hans skott smet precis utanför. Tottenham fortsatte pressa på och Defoe fick nästa chans när han mötte Vertonghens krossboll, tyvärr för Defoe gick bollen över.

Bale fick sedan en bra chans men han blev fälld av Brad Guzan i Villas mål. På reprisbilder kan man dock se att Guzan inte är på Bale. Domare Neil Swarbrick valde att fria.

Defoe hade ytterligare ett skott på mål när han testade Guzan i mål, men han kunde enkelt rädda det skottet. Efter det fick Aston Villa en chans när Agbonlahor hade ett bra läge. Men Hugo Lloris hade inga problem med det avslutet.

Fransmannen slarvade dock precis i början av andra halvlek när han drog iväg ett dåligt utkast som Albrighton bröt. Albrighton slog sedan ett fint inlägg mot Christian Benteke som borde gjort 1-0 för Villa. Men han nickade bollen precis utanför.

Aston Villa blev sex minuter senare straffade när Tottenham gjorde 1-0 genom Jermain Defoe/Steven Caulker. Tottenham fick en hörna som damp ner hos Defoe som drog iväg bollen på Caulkers häl in i mål. 1-0 till Tottenham efter 57 minuter.

Tottenham ökade sedan på sin ledning i den 67:e minuten efter ett fint anfall där Lennon får bollen till höger. Han tar ett litet ryck och placerar in bollen i det bortre hörnet. 2-0 Tottenham.

Clint Dempsey hade sedan ett bra läge att verkligen sätta spiken i kistan. En nick som borde ha resulterat i mål smet precis utanför. Även Bale hade ett fint skott som dock Guzan kunde rädda.

En väl genomförd match av Tottenham som nu har tre raka segrar när man går in i landslagsuppehållet. Annat är det för Aston Villa som kämpar på där nere i botten.

I nästa omgång är det genast tuffare för Tottenham då man tar emot Chelsea hemma på White Hart Lane medans Aston Villa reser till London för att möte Fulham.

Noterbart från dagens match var att Brad Friedel petades till förmån för Hugo Lloris. Amerikanen som spelat 310 raka matcher fick alltså sitta på bänken idag.

Defoe trycker in 1-0 till Tottenham.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *