Inför: Tottenham-Swansea

Tottenham har tappat sitt försprång de hade på Arsenal och ligger nu bakom dem i tabellen men det är fortfarande mycket jämt mellan lagen och en tredje plats i ligan skulle betyda mycket för laget. Men då gäller det att laget börjar plocka mer poäng än vad de har gjort senaste matcherna med tanke på att Arsenal har en riktigt bra form och kommer troligtvis med största sannolikhet fortsätta på inslagen väg. Så denna match har stor betydelse för Tottenham som har hemmaplan och förväntas dominera bollinnehavet.

Laget har dessutom Chelsea som ligger bakom dem i tabellen och som har börjat spela bättre och bättre. Så dem som har mest behov av en seger i denna match måste jag nog säga är Tottenham. Laget har hemmaplan och nånting annat än en seger får de helst inte bli. Tottenham kommer självklart ha chans på tredje platsen trots poängtapp på söndag men med tanke på att säsongen börjar gå mot sitt slut så är varenda poäng viktig.

Swansea är hittills i år bästa nykomling i Premier League och laget har imponerat med sitt vackra passningsspel och sina starka laginsatser mot både bottenlagen och topplagen. Swansea har som sagt spelat bra tidigare mot lagen i toppen av tabellen så trots bortaplan för dem så ska inte Tottenham räkna med några lätta poäng utan dem kommer få kämpa matchen igenom.

Nathan Dyer är en spelare som har spelat väldigt bra denna säsong och mot Tottenham på White Hart Lane så är han tillbaka i truppen. Fortfarande oklart om han kommer att starta eller inte men han kommer att finnas med i truppen vilket är mycket positivt för Swansea.

Swansea har en komfortable plats i ligan där man ligger ungefär i mitten av tabellen vilket troligtvis betyder att klubben kommer spela i Premier League nästa säsong. Laget kommer nog få det svårt att ta en Europa League plats utan får nog fokusera mer på att behålla sin fina placering som de endå ligger på i ligan för tillfället.

Denna match förväntar jag mig kommer bjuda på mycket underhållande fotboll då både Tottenham och Swansea är passningsskickliga lag och som gör allt för att vinna sina matcher. Tottenham kommer tror jag ha mest bollinnehav men inte med mycket utan jag tror också att Swansea kommer spela med sitt fina passningsspel som de har gjort under hela säsongen vilket kommer helt klart störa Tottenham. Min gissning på resultat i denna match är att det kommer sluta med ett oavgjort resultat vilket kommer vara ett rättvist resultat om matchbilden kommer se ut som jag förväntar mig.

Jag kommer se denna match och hoppas att så många som möjligt kommer ha möjlighet att kunna se den för det kommer bli en riktigt bra match som ni inte kan missa!

Vad tror ni matchen slutar? Tror ni på seger för Tottenham? Swansea? Eller tror ni som jag på ett oavgjort resultat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *