Totti showade mot Fiorentina

Det var sannerligen Francesco Tottis kväll då han gjorde två mål samt två assist ikväll när Fiorentina gästade Roma på Olimpico. Det var på förhand snack om att det kunde bli en rolig fotbollsmatch med rolig fotboll och många mål. Man kan lugnt säga att så var fallet. Matchen slutade på 6 mål men det hade definitivt kunnat blivit många fler.

Matchen började direkt med anfall åt båda håll och det tog bara 7 minuter innan det första skulle komma. Roma fick en frispark på deras vänsterkant, Totti slog in bollen mot bortre stolpen och där fanns den store Panagiotis Tachtsidis som nickade bollen mot mål och på mållinjen kom Leandro Castan och satte dit bollen med pannan. Roma hade då tagit ledningen med 1-0. Det skulle dröja cirka 7 minuter innan Fiorentinas gensvar kom. Från ungefär halva Romas planhalva slog Borja Valero en frispark mot bortre stolpen. Roma försökte ställa Fiorentina med en offsidefälla men den misslyckades. Gonzalo Rodriguez var den som gick på bortre stolpen och med en kylig sidledespassning kunde Facundo Roncaglia enkelt slå in bollen. Då detta var en väldigt händelserik match så dröjde det bara 5 minuter sen skulle Totti få sätta sin första i nätet. I vackert samspel med Destro så trixar Totti upp bollen med ett tillslag och på nästa så slår han enkelt in bollen bakom Fiorentinas målvakt Viviano. Men det var inte slut där för den första halvleken i den sista minuten så får Totti en kortpassning av Balzaretti från vänsterkanten. Totti vänder upp går in i planen och från 30 meters håll så dundrar han in 3-1. Man måste ifrågasätta Vivianos ingripande på det skottet då han borde ha kunnat boxat bort den, men man kan inte göra annat än att hylla kaptenen Francesco Totti som sköt ett riktigt bra avslut.

Ställningen i halvtid är 3-1. Roma har spelat ruskigt bra medan Fiorentina inte riktigt fått igång sitt spel. Borja Valero har näst intill varit osynlig i den första halvleken.

Den andra halvleken startar med att Fiorentina för spelet och det tar bara 1 minut för inhoppande Mounir El Hamdaoui att presentera sig efter ett inlägg från höger av Borja Valero. Det verkade som att Roma vaknade till liv efter denna rivstart av Fiorentina. Anfallet efter så är Florenzi ytterst nära att nicka in 4-2 men Viviano gör en lysande räddning, det fortsätter sådär med några riktigt fina anfall från båda lagen och det bjuds på riktigt underhållande fotboll. Desto mer andra halvlek fortgår desto mer börjar Roma dominera. Det är efter den 80:e matchminuten som Fiorentina börjar på allvar pressa för en kvittering då de på loppet av cirka två minuter har tre riktigt heta målchanser. Varav de två sista är två chanser på två hörnor som Fiorentinas Aquilani inte kan förvalta. Istället ställer Roma om på en kontring, Osvaldo får bollen centralt spelar bollen lite snett framåt till höger till Perrotta som spelar bollen diagonalt efter marken till Totti som tar in bollen i straffområdet sedan passar bollen mellan benen på Gonzalo Rodriguez fram till Osvaldo som enkelt slår in bollen bakom Viviano. Fiorentina lyckas inte mäkta med några fler chanser.

Man måste hylla Francesco Totti efter kvällens insatts, han är bättre än på flera år. Han var totalt dominant på planen och han fyllde 36 i september. Bra försvarsspel bjöd väl inte något utav lagen på, men Romas Marquinhos var fantastisk i dagens match, en sådan ung mittback med det lugnet och de brytningar han gör det existerar nog inte hos någon annan 18 åring. Allt som allt var det en underhållande match och ett bra avslut på en lördagskväll.

// Anton Ericsso

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *