Totti slog Gunnar Nordahls målrekord i Serie A

Totti under Rom-derbyt ifjol. Foto: okänd

Romas Francesco Totti slog tidigare idag Gunnar Nordahls gamla rekord på 210 mål med en och samma klubb i Serie A. 35-årige Totti blev tvåmålsskytt mot Cesena.

Det gick snabbt. Nästan för snabbt. Roma tog emot Cesena. Det var lördag kväll, domaren hade blåst igång matchen och åskådarna hade knappt hunnit slå sig ner. Det var Romas kväll. Och det var Tottis kväll.

Francesco Totti, eller Er Pupone, hade före matchen gjort 209 mål för Roma, och om han såg målsugen ut eller inte idag hann vi inte ens svara på innan han både tangerade och slog Gunnar Nordahls gamla rekord på 210 mål i ett och samma lag. Matchklockan stod på åtta minuter, och Francesco Totti hade gjort två mål.

Matchen slutade till slut 5-1 till Romas favör.

Den legendariske svensken Gunnar Nordahls rekord hade stått sig i över ett halvt sekel, men fick se sig slaget efter Tottis uppvisning. Francesco Totti må ha tagit 229 matcher fler på sig att nå 210-målsgränsen – men det kan inte ta ifrån honom det här fantastiska målrekordet. Och nöj er inte där… 35-årige Totti har tre och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Roma och kommer med största sannolikhet stänka dit några fler mål.

Francesco Totti har den här säsongen dock ryktats vara på väg bort från Roma efter att inte ha fått tillräckligt med speltid av den nye tränaren Luis Enrique. Men efter två mål senast mot Chievo, två mål idag mot Cesena och därmed ett storslaget målrekord i Serie A så kan Tottis förnyade legendstatus i såväl Roma som Italien och hela Europa få honom att stanna och bli given i startelvan.

Här är topplistan för mål i en och samma klubb i Serie A:s historia:

Spelare Klubb Matcher Mål
Francesco Totti Roma 486 211
Gunnar Nordahl Milan 257 210
Giuseppe Meazza Inter 303 197
Alessandro Del Piero Juventus 468 185
Giampiero Boniperti Juventus 443 178

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *