Transferrykten kring Liverpool

Mirror går idag ut med en lista över troliga övergångar.
Som vanligt under sommarperioden spekuleras det ständigt om spelarövergångar. Men så här ser listan ut.

Ut:

Yossi Benayoun
Ett avtal med Chelsea om en övergång på 5 miljoner pund är redan klar.
Jag tycker det här är en mycket dålig affär för Liverpool då jag anser att Yossi Benayoun är en av de få som faktiskt utvecklats i rätt riktning under den här säsongen. Jag tycker även 5 miljoner pund är ett rea pris om man jämför vad du får betala för andra spelare idag. Tråkigt att Benayoun lämnar Anfield.

Albert Riera
Efter bråk med Benitez fick Riera höra att han skulle säljas och det kavrstår. Pris 5 miljoner pund vilket enligt mig visar vilket reapris Benayons pris är.

Ryan Babel
Har inte utvecklats till den storspelare Benitez tyckte sig se. Birmingham var nära att köpa honom redan i januari för 10 miljoner pund och det intresset kan mycket väl finnas kvar. Skulle man ett sånt bud på Babl tycker jag man ska ta det.

David Ngog
Har jobbat hårt i de matcher han spelat men saknar fortfarande kvalite i det han gör. Kommer att få gå för runt 20 miljoner kronor.

Diego Cavalleri
Liverpools reservmålvakt är forfarande osäker och verkar inte vara något att satsa på. Kan gå för runt 1,5 miljoner pund. Jag tycker Liverpool borde kunna hitta en ung talangfull målvakt som man sedan kan utveckla.

Alberto Aquilani
Skulle ersätta Xabi men har bara gett bekymmer. Har framförallt varit skadad alldeles för mycket och just därför hade han svårt att få bevisa vad han kunde. Frågan är om inte Aquilani borde förtjäna att få en chans till för jag känner på mig att han har mer att ge. Men skulle någon italiensk vara bered att betala runt 100 miljoner kronor så tycker jag Liverpool ska ta det budet.

Javier Macherano
Roy Hodgson har sagt att han vill behålla honom men Macherano själv har sagt att han vill lämna klubben i ett år och frågan är om Roy kan hålla kvar honom. Skulle man få ett bud i 300 miljoner koners klassen bör man nog dessutom ta pengarna.
Men skulle man sälja Macherano vill jag se att man då har täckning för att man hittar en ersättare som funkar. Snälla Roy gör inte en ny Aquilani värvning.

In

Jeremy Toulalan
Roy Hodgson är en stor beundrare av Lyon mittfältaren som skulle kunna köpas om Macherano lämnar. Toulalan är precis som Masherano en stark spelare men har inte Macheranos fula ovana att dra på sig onödiga varningar för brutalt spel. Toulalan kan enligt Mirror kosta upp mot 200 miljoner kronor vilket som i så fall skulle ge en vinst på det man sålde Macherano för en vinst som man sedan kan köpa en back-up anfallare för Torres. Något som Benitez redan för ett år sedan sa att man behövde och även hävdade att man skulle lägga all sin kraft på det. Då blev det ingen anfallare vi får se hur det blir den här sommaren. Andra kandidater till att värvas om macherano går är Real Madrids båda mittfältare Lassana och Mamadou Diarra som bådda kan spela i den positionen och bör vara tillgängliga till ett rimligt pris.

Milan Jovanovic
Den serbiske Standard Liege anfallaren är redan värvad till klubben som fritransfer som en back-up för Torres. Jovanovic har inte spelat på riktigt den här nivån hittills men han vann guldskon i Belgien för ett år sedan så visst kan han göra mål.

Karim Benzema
Köptes till Real Madrid förra sommaren och hittills tror jag många kan hålla med om att Benzema var bortslösade pengar. Dem enda Benzema gjort glada i Madrid är nog nattklubbsägarna. Det senaste året har vi sett en ny sida av den unge franske anfallaren den diviga och svårhanterliga. Nu behöver Benzema få en omstart i en karriär som för ett år sedan nästan såg ut att vara på väg att nå sin höjd. Kanske kan den om starten bli i Liverpool. Jag tror inte Pool behöver tömma plånboken för att få Real Madrid att gå gå med på en övergång.

Brede Hangeland
Det var Hodgson som tog norrmannen till Fulham och det skulle inte förvåna mig om han även tar med honom till Liverpool. Hangeland skulle bli en bra förstärkning för Liverpool men frågan är om man verkligen behöver ännu en mittback då man redan har Carra, Agger och Skrtel?

Joe Cole
Står utan kontrakt då det inte gick att komma överens med Chelsea om lönen. Kan var ett billigt sätt för Hodgson att ersätta Benayoun och det skulle dessutom kunna förklara varför Liverpool valde att sälja israelen. Är det så har Liverpool faktiskt gjort ett mycket smart drag om man kan säkra Cole.

Som alltid är det här bara gissningar men helt otroliga är dem nog inte enligt mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *