Trots intresset från PL-klubbarna: "Jag vill gå till Lazio"

Keisuke Honda, foto: Паршин Дмитрий

Efter att den japanske playmakern Keisuke Honda visat upp sig för hela världen i VM 2010 och gjort det otroligt bra, så var han ett hett villebråd hela sommaren och därefter. Storklubbar som Milan, Arsenal, Liverpool och Tottanham ryktades vara nära en signatur – men den då 24-årige Honda valde att stanna i sin ryska klubb CSKA Moskva, dit han hade anslutit i januari samma år. Nu, med en och en halv säsong i bagaget i Ryssland är Honda redo att gå vidare i karriären, och det finns speciellt en klubb han själv vill gå till.

– Jag vill gå till Lazio. Jag är säker på övergången. Klubbarna är just nu i slutförhandlingar om mig, men vi har inte kommit överens om mitt personliga kontrakt än, säger Honda till Nikkan Sports.

Honda har i en dryg vecka varit på gång till Italien och Lazio, men de senaste rapporterna säger att förhandlingarna klubbarna emellan har låst sig. CSKA vill ha mer pengar för playmakern än vad Lazio vill betala, och det börjar bli bråttom. Om bara några dagar stänger transferfönstret.

– I dagens fotboll kan vad som helst hända i sista timmen av transferfönstret. Min vilja är att spela i italienska Serie A.

Även Arsenal och Liverpool har ryktats vara intresserade av Honda, men spelarens agent har ”förnekat” ryktena om en flytt till England.

Slutsats: Det verkar som det blir Lazio eller inget för Honda. Själv tror jag att Hondas spelsinne skulle vara väldigt nyttigt för Lazio i en kamp om Champions League-platserna och samtidigt skulle det vara lagom steg för honom att gå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *