Tung förlust för Newcastle och "Torres show"

Missade du helgens fotboll från Premier League, då får du skylla dig själv. Jag varnade för omgången i fredags, och vad rätt jag hade.

Det blev ett fint kalas i helgen, det enda som fattades är tårtan, för dom som äter tårta. Själv så njöt jag av ett målkalas från fyra matcher, varav jag såg tre stycken. På dessa fyra matcher blev det inte mindre än sammanlagt 15 gjorda mål, en del snygga och en del ganska enkla och billiga.

Först ut var Stoke mot Arsenal, där Gunners endast fick med sig en poäng med sig hem till London. Crouch använde sin längd och nickade in 1-0 till Stoke redan i den 10:e minuten och hemmalaget fick en bra start på matchen. Men som vanligt denna säsongen så skulle lagkaptenen tillika skyttekungen Robin van Persie få sista ordet när han fem minuter senare kvitterade, vilket var hans ligamål nummer 28! Detta gav mig hopp om att jag skulle få se fler mål i matchen, men det fick jag inte se. Dock borde Gunners ha förvaltat sitt spelövertag och fått med en vinst. Gunners var det klart bättre laget, men det var en dag då bollen inte ville in.

Samma tid men från en annan del av England spelade Wigan hemma mot Newcastle, och som jag varnade för kunde denna matchen sluta hur som helst. Men ändå tycker jag att slutresultatet blev lite chockerande, då Wigan vann med 4-0! Newcastle visade exakt hur ett bra försvarsspel inte ska se ut. Målen kom till genom bjudningar och misstag från backlinjen, Wigan fick göra sina mål lite väl för enkelt. Nu måste skatorna bättra på sin defensiv och ta nya tag i nästa match för så här uselt försvarsspel ger ingen plats till Champions League.

På Stamford Bridge fick jag se en match som inte bara innehöll sju mål, jag fick se Fernando Torres dubbla på sin målskörd i ligan. Fram till mötet hemma mot QPR hade spanjoren endast gjort tre mål, vilket är långt under från vad han kan och bör prestera. När Howard Webb blåste av matchen så hade Torres gjort ett hattrick och hans form verkar peka spikrakt uppåt och kan ge Chelsea en plats till höstens Champions League. Värt att notera är att om Chelsea vinner årets upplaga så får dom per automatik kvala till för att försvara sin titel. Vilket också innebär att det endast blir dom tre bäst placerade lagen i ligan får en plats till finrummet i Europa. Snöpligt för det lag som tar fjärdeplatsen.

Tillbaka till matchen som Chelsea vann med tennis siffrorna 6-1, där Sturridge gav hemmalaget ledningen redan efter 46sekunder med ett snyggt placerat skott och detta var bara början på total överkörning mot stackars Queens Park Rangers som inte hade mycket att sätta emot. När Chelsea är på detta spelhumör finns det inte många lag som kan sätta stopp för Di Matteos mannar. Terry fick relativt enkelt nicka in 2-0 i den 13:e minuten innan ”Torres show” började. Första målet gjorde han i den 19:e minuten och sex minuter senare satte han dit sitt andra mål. Och han jagade ett tredje, ett tredje mål som kom i 64:e och Stamford Bridge kokade. Har spanjoren vaknat vid rätt tidpunkt av säsongen? Ska den forne skyttekungen från Madrid ge Chelsea två titlar på några veckor? Det är ingen omöjlighet. Torres och Chelsea kan mycket väl ta hem FA-cupen som spelas nästa lördag och sedan finalen i Champions League någon vecka senare. Matchens två sista målskyttar blev Malouda som gjorde 6-0 och Cisse fick tröstmåla för QPR i en fartfylld match där Chelsea vaknat på rätt sida idag.

Tottenham tog emot Blackburn och londonlaget öppnade piggt. Laget skapade en del chanser tidigt under matchen och ett ledningsmål hängde i luften. Redan efter cirka kvarten spelad kunde det ha varit 2-0, men nollan spräcktes inte förrän i den 22:a minuten där Van der Vaart tryckte in bollen, holländarens 10:e ligamål denna säsongen. 1-0 var även resultatet efter första halvlek, där Spurs ägde matchen. Och trots ett ganska stort bollinnehav och ett hyfsat tryck mot Blackburns backlinje så skulle det krävas ett mål från en försvarsspelare. Och inte vilket mål som helst, en snyggt förvaltad frispark från Walker letade sig upp i krysset och Spurs ledde med 2-0. Målet kom i 75:e minuten och resultatet stod sig matchen ut. Detta resultatet innebär att Tottenham är tillbaka till toppfyra, Spurs tar nu över fjärdeplatsen och frågan är om dom kan behålla den i dom tre återstående matcherna.

Jag ser fram emot att följa denna slutstrid där mycket står på spel. Och glöm inte bort att Chelsea har och kan avgöra hur situationen kommer se ut i och med sin finalplats i Champions League. Om ni nu missat denna omgång så se nu till att inte missa dom sista omgångarna. Trotsa vädret och följ dramatiken i Premier League och kampen om platserna till Champions League. Vill man se solen så rekommenderar jag att ställa klockan och gå upp tidigt och därmed uppleva solstrålarna under förmiddagarna. Det har jag gjort i helgen. Att få uppleva både värme från solen och denna fantastiska fotboll från England är underbart. Sanna mina ord, dramatiken är värd att följa!

Tabellen just nu:
3.Arsenal 66p (36 matcher)
4.Tottenham 62p (35 matcher)
5.Newcastle 62p (35matcher)
6.Chelsea 61p (35matcher)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *