Två av redaktionens röster inför Roma – Milan

På Fotbollsoraklets redaktion finns det två som sympatiserar starkt med de båda lagen i lördagens kvällsmatch i Italienska Serie A. Det är Mattias Sörensson som håller Milan allra kärast medan jag håller Roma allra kärast. Vi har laddat upp inför morgondagens match med att ställa tre frågor var.

Vi börjar med mina frågor till Mattias.

Med tanke på de spelarförluster Milan åkte på i somras så har de övertygat. Speciellt i de senaste matcherna, vad beror detta på?
I grund och botten har Milan ett bra lag och ska ligga där man ligger. Visst behövs det en stjärna men man får aldrig glömma bort att ett fotbollslag fungerar bäst tillsammans. Nu har vi en het El Shaarawy, en fantastisk ytterback i De Sciglio och ett geni i form av Montolivo och även lite andra intressanta spelare i truppen.
Får Allegri tid och pengar kan han bygga något intressant.

Det är något utav en ”sexpoängs” match, hur viktig är denna match för Milans Europaspelsdrömmar?

Det är som du säger, en sexpoängsmatch. Och det betyder alltid extra mycket att vinna matcher likt denna då det ligger mycket rivalitet och känslor i luften. Det finns ju vissa spänningar mellan Milan och Romas supportrar. En seger i denna match skulle betyda väldigt mycket, dels för självförtroendet men samtidigt för att se att man har chans att hänga på i toppen trots en usel inledning.

En fråga som inte har med lördagens match att göra, hur kändes det att bli lottade mot Barcelona i CL?

Lite blandade känslor där. Visst Barcelona är stora favoriter och dagens Milan ska inte kunna vinna mot Barca. Dock tror jag att många, även Barca, har räknat ut Milan innan matchen ens börjat. Ibland kan det vara en fördel att vara underdog och i detta läge är det mer okej att åka ur vilket gör att Milan kan spela med avslappnat och kontrollerat. Hade man ställts mot exempelvis Arsenal (eller liknande) hade kraven att gå vidare varit större.
Men sjävlklart är det ingen rolig lottning för mig som supporter, även om man vill och försöker se någorlunda positivt på det kommande mötet.

Och nu Mattias frågor som han ställde till mig.

Roma ligger i nuläget före Milan i Serie-A. Vad tycker du om lagets säsong hittills?

Överlag tycker jag att man kan vara hyfsat nöjd med lagets inledning. Man måste ha i åtanke att förra året startades ett projekt som lades ner när man bytte tränare i somras. Zeman är ju känd för sin galna offensiv men jag tycker att laget rykt upp sig defensivt under den senaste månaden gentemot inledningen på säsongen. Men jag tror att man som Romasupporter måste ha tålamod, jag tror att Zeman kan uträtta riktigt bra saker med laget. Speciellt spelarnas individuella förmågor.

Många säger att Totti aldrig varit så bra som han är nu. Håller du med? Varför är han så bra denna säsong?

Jag har inte sett Totti i en sådan form sedan säsongen 2006/2007 då han gjorde 26 i ligan. Jag tror mycket av hans form beror på den försäsongsträning han haft i år, plus att han inte haft några skadebekymmer. Men det är fantastiskt med tanke på hans ålder, 36 unga år, så lyckas han dominera som han gör vissa matcher. Men som sagt mycket vinner eftersom att han orkar hålla koncentrationen under hela matchen och kan därför ta de löpningar han vill, slå de passningar som han gör så bra samt ta de beslut som han behöver.

Hur slutar matchen mot Milan?

Jag tror att det kommer bli en underhållande tillställning med många mål. Slutresultatet blir 3-2 till Roma.

// Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *