Två romanisti inför Inter-Roma

Inter-Roma, avspark på San Siro 20:45. Foto: jag själv.

Anton och Julia, båda från Italienredaktionen, båda romanisti har svarat på lite frågor angående helgens riktiga stormatch imorgon Inter-Roma.

– Båda lagen har inlett säsongen på ett tveksamt sätt och de båda tränarna för lagen,
Gasperini och Luis Enrique, har redan hamnat i blåsväder. Riskerar någon av dem att få sparken vid en eventuell förlust?

Anton svarar: Nej, jag tror att det dröjer innan någon av dem får sparken, för Enriques del så har han i princip en halv ny trupp som måste spela ihop sig med resterande dökött!
Gasperini däremot har mer press på sig eftersom att truppen inte är lika ny utan många har spelat ihop förut. Jag tror dock inte att Gasperini skulle få sparken vid en eventuell förlust utan bara att missnöjet med honom skulle öka bland fansen.

Julia svarar: Sparken riskerar nog ingen att få efter just den här matchen då det bara spelats två omgångar av Serie A. Luis Enrique är som sagt ny tränare i en klubb med ny president, ny ledning och nya spelare. Rom byggdes inte på en dag och det här nya projektet måste få ta sin tid. Dessutom har både Totti och De Rossi gått och sagt att de står bakom tränaren och det nya projektet så Luis Enrique sitter nog säker ett bra tag till. Gasperini har det nog lite jobbigare då pressen från fans och ledning är tuffare i Inter. Inter måste börja vinna nu för att Gasperini ska få lite andrum. En förlust mot Roma skulle inte innebära jordens undergång men då tror jag han skulle få det riktigt svårt (men dock inte sparken).

– Vilket lag bör ses som favoriter inför matchen?

Anton svarar: Det är väldigt ovisst då båda lagen inte har inlett säsongen stabilt men Inter måste dock ses som favoriter då de spelar på hemmaplan.

Julia svarar: Det är mycket svårt att säga då inget av lagen imponerat men jag säger som Anton att Inter är en knapp favorit i och med hemmaplansfavören och att de har ett bättre lag på pappret. Tror de är hungriga efter veckans pinsamma förlust i Champions League. Men man vet aldrig, Inter-Roma brukar alltid vara oförutsägbara matcher som kan sluta hur som helst.

– Hur ska Inter slå Roma? / Hur ska Roma slå Inter?

Anton svarar: Inter måste hitta tillbaka till sitt gamla spel lite, mål kan de göra så om de bara kör på och försöker komma runt på kant så tror jag att de blir farliga. Sen att de inte blottar sig så mycket bakåt som de gjorde mot Palermo. Roma måste skapa fler chanser, försöka få in bollen i boxen lite mera mot förra matchen. Fler chanser och mycket bollinnehav så segrar Roma.

Julia svarar: Som Anton säger så måste Inter hitta tillbaka till sitt gamla spel där dem stundtals nästan kändes oslagbara. Stjärnor och fixspelare saknas definitivt inte så får dem det att stämma så blir Inter svårslagna. Det gäller för dem att utnyttja Romas svagheter. Roma har en startelva där över 50 % består av nya spelare…de är långt ifrån ihopspelade och det är till Inters fördel imorgon. Det ska dock sägas att Roma inte alls är totalt chanslösa borta på San Siro. Roma ägde spelet hemma mot Cagliari under långa perioden förra veckan men bollen ville aldrig in. Kan Roma få till det spelet, fast några klasser bättre, och förbättrar spelet framför mål så kan det gå Romas väg. För att inte glömma det kanske viktigaste av allt – effektiviteten! Mot Inter kommer man inte få så många chanser och då gäller det att sätta de chanser man får. Sen får man inte heller glömma Francesco Totti. Denna man fyller 35 (!!!) om 1½ vecka men han kan fortfarande leverera som om han var tio år yngre. Har han vaknat på rätt sida så kan han plocka fram både ett och två ess ur rockärmen.

– Vem blir nyckelspelaren i respektive lag?

Anton svarar: Wesley Sneijder kommer bli betydelsefull för Inter vilket han visade i matchen mot Palermo, när han blev inbytt så började Inter skapa mer framåt med fina avgörande passningar. Jag ser honom som ett av de största hoten mot Roma. Daniele De Rossi, behöver jag säga något, när han spelar bra spelar Roma bra. Hans kämpaglöd är något alla lag behöver.

– Julia svarar: Jag tror också Sneijder kan bli viktig för Inter med sin kreativitet, speciellt om det är Inter som för spelet. Svårare att säga vem det blir för Romas del. Det kan bli Totti, det kan bli De Rossi men jag tror även att Burdisso kan bli en av de viktigaste spelarna imorgon. Det är han som ska styra Romas backlinje och det måste han göra felfritt imorgon.

– Roma är ett lag fullt av nyförvärv, vilka tror du vi får se på plan mot Inter?

Anton svarar: Stekelenburg-Heinze,Burdisso,Kjaer,Cassetti-De Rossi,Gago, Pjanic- Bojan, Osvaldo,Totti
Synd att Angel fick ett litet psykbryt förra matchen då jag tyckte att han var grym, fram till kortet.

Julia svarar: Stekelenburg är given i mål, sen hoppas jag få se Kjaer i mittlåset och Heinze ute till vänster istället för avstängde José Angel. Gago gjorde ett bra inhopp senast så jag tror han får förtroendet från start den här gången men det är svårare att säga vem som får starta tillsammans med honom och De Rossi i tremannamittfältet. Perrotta, Pizarro eller Pjanic? Jag tippar på den sistnämnde. Frågetecknen är som flest när det kommer till anfallet men jag tror Luis Enrique i alla fall väljer att spela med Bojan och Totti från start men om det sen blir Osvaldo eller Borriello som får starta känns lite 50-50. Osvaldo gjorde en plattmatch senast så det kanske blir Borriello som får chansen den här gången? Eller så blir det Borini som får starta, han gjorde ju trots allt Romas enda mål senast. Är dock riktigt ledsen över att Lamela inte är med i truppen ännu, längtar så efter att få se honom spela.

– Hur slutar matchen?

Anton svarar: Oj den är svår, eftersom att man inte riktigt vet vart lagen står så blir det antagligen en tillknäppt match där försvarsspelen slipas av de båda tränarna, eller så fokuserar de på anfallsspelet och det blir en härlig match. 2-2 tror jag på faktiskt.

Julia svarar: Jag gillar egentligen inte att tippa på resultat innan matcher men jag tror också på ett X i den här matchen, med gardering på en Intervinst. Om tränarna inte fått koll på försvarsspelen än så kan det bli en underhållande match och sluta 3-3 då båda lagen fortfarande känns ganska osäkra där bak. Men samtidigt känns 1-1 som ett rimligt Inter-Roma-resultat så jag säger nog det istället.

2 tankar kring ”Två romanisti inför Inter-Roma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *