Udinese-Genoa 2-0: Udinese tog ett starkt grepp om tredjeplatsen

En viktig kamp utspelade sig idag på Stadio Friuli i Udine. Ett Udinese som i högsta grad var inblandad i kampen om den sista Champions League-platsen gästades av Genoa som vid poäng kunde säkra nytt Serie A-kontrakt.

Udinese:
Handanovic
Domizzi-Benatia-Danilo
Pinzi-Pasquale-Basta-Asamoah-Pereyra
Di Natale-Fabbrini

Genoa:
Frey
Moretti-Mesto-Granqvist-Carvalho
Biondini-Kucka-Belluschi
Jankovic-Palacio-Rossi

Det blev en halv-kaotisk match där Genoa skulle komma att vara nere på nio man redan innan första halvlek var över. Förste man att syna det röda kortet var Juraj Kucka som i den 29e minuten drog på sig sitt andra gula kort och visades således ut efter att ha sprungit ner hemmalagets Diego Fabbrini. Då en olycka sällan kommer ensam så passade även Udinese på att ta ledningen på den efterföljande frisparken. Di Natale var som så många gånger förr kreatören och sköt elegant in frisparken över muren och in i Freys högra hörn.

Strax innan halvtidsvilan kom nästa utvisning då Genoas Rodrigo Palacio föll i en närkamp men domare Tagliavento lät spelet gå och då sa Palacio någonting riktigt illa som fick Tagliavento att dra upp det röda kortet direkt. Argentinaren insisterade på att det var lagkamraten Emiliano Moretti han hade förolämpat men domaren lyssnade inte på det örat utan visade ut Palacio. Två riktigt tunga utvisningar för Genoa som betydde att de skulle spela hela andra halvlek med endast nio man samt att Kucka och Palacio kommer att saknas i den allra sista matchen för säsongen.

I andra halvlek trodde sedan att Udinese att de hade fördubblat sin ledning när en frispark hittade inbytta Pazienza som fick in bollen i mål men Tagliavento dömde bort målet. Domaren gestikulerade för gruff men reprisen visade att det inte var särskilt gruffigt och att det inte heller var offside. Men lite senare skulle dock Udinese få in tvåan. Ett inlägg från Basta hittade Floro Flores som dök upp vid den bortre stolpen och kunde ostört lägga in bollen i mål. Målskytten valde dock att inte fira sitt mål då han tidigare varit utlånad till just Genoa.

Udinese kunde kontrollera matchen och på grund av utvisningarna kunde Genoa aldrig hota hemmalaget. Udinese kunde istället kamma hem tre mycket viktiga poäng. Med en match kvar av säsongen så står Udinese på 61 poäng vilket i nuläget resulterar i en tredjeplats. Fyran Lazio har spelat ihop 59 poäng och då Udinese är bättre än Lazio när det kommer till inbördes möten så räcker det alltså med en poäng i sista matchen för att Udinese ska spela i Europas finrum kommande säsong.

Lagen som slåss om en Champions League-plats:
3. Udinese 37 17 10 10 50-35 61
4. Lazio 37 17 8 12 53-46 59
5. Napoli 37 15 13 9 64-45 58
6. Inter 36 16 7 13 53-50 55

När det gäller Genoa så kan poäng i sista matchen vara nödvändigt för att få stanna kvar i Serie A även nästa säsong. Laget ligger strax över nedflyttningssträcket på 39 poäng och på platsen nedanför hittar vi Lecce som har 36 poäng. Genoa klarar sig kvar i det fallet de själva tar poäng eller utifall Lecce inte tar full pott. Vinner Lecce däremot sin match mot Chievo och Genoa förlorar sin mot Palermo så står båda lagen på samma poäng. Det som avgör då är i första hand inbördes möten men då de båda lagen spelat 0-0 och 2-2 mot varandra så avgör målskillnaden. I nuläget har Genoa -21 och Lecce -15 så då innebär det att det blir Genoa som får lämna oss.

Bottenstriden:
17. Genoa 37 10 9 18 48-69 39
18. Lecce 37 8 12 17 40-55 36
19. Novara 37 7 11 19 34-63 32
20. Cesena 37 4 10 23 22-57 22
Vi ser med spänning (samtidigt som vi grämer oss för vi vill ju inte att det ska ta slut) fram till nästa helg avgörande omgång i flera aspekter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *