Udinese – Roma 2-0

Udinese besegrade Roma ganska så rättvist då de var det vassaste laget, trots Romas bollinnehav. Det är det som är Romas stora problem att de är så uddlösa framåt samt darriga bakåt. Tvärt emot Udinese som tar vara på sina chanser men som inte hade lika mycket boll Roma. Det var en match som inför kan kännas som en väldigt rolig match med många målchanser, de båda lagen ligger ju trots allt i toppen av tabellen.

Udinese inledde matchen med mycket press till en början men det avtog allt eftersom då första halvlek helt enkelt var tråkig. Det laget som ens var i närheten av att göra mål var Udinese med någon halvchans. Tyvärr att säga men halvleken var dålig och det finns inte allt för mycket att säga om den.

Roma inleder andra halvlek med ett högre tempo och sätter ordentlig press på Udinese som knappt kommer över till Romas planhalva stundtals. Men sedan så kliver han fram ”Den lilla grisen” som han kallas av Svenskafans Gusten Dahlin, det är såklart Antonio Di Natale som jag pratar om. Efter en fin djupledsboll av Giampiero Pinzi där Di Natale tar med sig bollen med huvudet och sedan klipper till med en fin volley. Roma försöker att pressa och få till en kvittering men den uteblir, Roma är ganska ofarliga framåt genom hela matchen. Kanske skulle en Vagner Love behövas för att få lite spetskompetens? Udineses andra mål kom i slutet av matchen efter en delikat löpning på vänsterkanten av Pablo Armeros som slog in bollen till Mauricio Isla som enkelt kunde slå in 2-0.

Efter matchen hände dock något som har fått många att både bli förbannade och oroliga då Romas Osvaldo på något sätt slagit lagkamraten Lamela för en utebliven passning, hur vidare det är sant vågar jag inte spekulera i. Men att Luis Enrique stängt av Osvaldo i ett antal matcher framöver. Jag som känt att Osvaldo kan vara rätt man för Roma känner nu en gnutta avsky mot honom då man inte behandlar en lagkamrat så, om det som sägs i media stämmer. Skäms Osvaldo !

/ Anton Ericsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *