Unga målvakter i Premier League

Eftersom jag redan är upptagen med kommande veckas ”Linhem’s Football League Watch” , prov i Naturkunskap, en analys av deckarnovell på engelska, inlämning i rättskunskap och en presentation gällande Poltisk signalering så tänkte jag att jag lika gärna kan skriva lite mer.

Jag har tänkt på en sak ett tag nu, nämligen att de är nu i inledningen av Premier League så att många unga målvakter har fått speltid, i de flesta fall så är de p.g.a skada men fler av dem har spelat väldigt bra.

Mitt främsta exempel är då såklart Joe Hart i miljardbygget Manchester City som petat den rutinerade Irländaren Shay Given i och med denna säsongen, tack vare hans övertygande säsongs inledning har han även tagit över som Förstemålvakt i det Engelska landslaget trots stark konkurrens av USA-vänlige Robert Green, den gamle eccentriske David James – numera i Bristol City – och tidigare misslyckade försök som Paul Robinson & Scott Carson.

Men förutom Hart då så har Belgiern Simon Mignolet övertygat i Sunderland under Craig Gordons frånvaro, David Stockdale var till och med aktuell för landslaget efter att han vikarierade för Mark Schwarzer i ett par matcher, Efter Steve Harpers skada så har den unge Holländaren Tim Krul fått chansen hos Newcastle och när Jääskelainen var otillgänglig för Bolton tog Ungraren Adam Bogdan över och gjorde det väldigt bra i ett par matcher.

Jag säger alltså inte att de är en revolution med unga målvakter i Premier League men denna säsongens inledning har innehållit flera unga duktiga målvakter som verkligen tagit chansen när de har fått den.

1 tanke kring ”Unga målvakter i Premier League

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *