United imponerar mot Newcastle

Manchester United tog i söndags en imponerande 3-0 seger borta mot Newcastle. Det var en match som hettade till direkt där United gick upp i en tidig 2-0 ledning efter nickmål av Evans och Evra. Cleverly fastställde slutresultatet i andra halvlek och det var en stabil säker för Sir Alex och hans mannar. Sir Alex valde att återigen starta utan renodlade yttermittfältare och spelade med en diamant på mittfältet. Ett mycket lyckat drag, Newcastle var helt borta och de tog dem nästan 20 minuter att lista ut hur man skulle hantera det starka centrala mittfältet. Och då var det redan försent. Evans nickade in en hörna redan efter 8 minuters spel, och efter en kvart så kunde Patrice Evra, i sin 300:ade match för United, nicka in 2-0. Även den på hörna.

Alan Pardew mönstrade ett starkt lag med den fruktade anfallsduon Demba Ba och Cisse längst fram. Men några mål från hemmalaget blev det inte, närmst kom Cisse då han sånär var först på en retur från De Gea, men spanjoren i mål kunde precis peta undan bollen på mållinjen. Men detta var inte Newcastles dag och det var bortalaget som styrde och ställde. Harper i mål fick jobba hårt denna eftermiddag men lyckades endast hålla nere siffrorna. I den 71sta minuten skulle Clerverly göra matchens sista och snyggaste mål. Mittfältaren fick bollen av Rooney 3-4 meter utanför straffområdet ute vid kanten, tittar upp och skruvar den läckert in i bortre krysset. Ett riktigt klassmål.

Tre viktiga poäng för United som fortsätter att jaga ledande Chelsea. Om ni inte har sett Cleverlys mål så rekommenderar jag er att kolla in det. Länken finns här!

http://www.101greatgoals.com/gvideos/tom-cleverley-man-united-3-0-v-newcastle/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *