United tar tre poäng i ett nervkittlande derby.

Det blev tillslut tre röda poäng i Manchesterderbyt. Robin Van Persies övertidsmål var pricken över i:et i ett riktigt spännande derby som hade det mesta. Etihad Stadium var naturligtvis fullsatt på söndagen och de fick se följande startelvor. Hart; Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy; Silva, Yaya Touré, Barry, Nasri; Aguero och Ballotelli. United startade med De Gea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra; Valencia, Cleverly, Carrick, Young; Rooney och Van Persie. Valencia kom alltså till start, det mesta tydde på att han inte skulle göra det.

Matchen rivstartade direkt och det var City som styrde och ställde. United fokuserade mest på att stå rätt i försvarsspelet och satsa på kontringar. Något som skulle visa sig vara en bra taktik. Rättvist nog så var det City och Ballotelli som fick matchens första chans. Clichy spelade snett inåt bakåt och Ballotelli försökte dra till på volley men avslutet högt högt över. Hade Italienaren bara vetat att han var renare än vad han själv trodde så hade han kunnat ta in den bollen. Istället så var det United som tog ledningen efter en kvart spelad. En kontring på vänstersidan där Young nickade bollen till Van Persie som spelade tillbaka till Young. Bägge spelarna satte full fart mot mål tillsammans med Rooney och i linje med straffområdet så spelade Young i sidled till Rooney. Rooney tog med sig bollen in i banan innan han avslutade med ett riktigt sockaskott. Bollen rullade sakta in i det vänstra hörnet och Hart i mål var chanslös. Strax efter så blev City tvungna att byta ut Kompany som skadade sig och et tungt avbräck för City. Och matchen skulle bli värre för City. Rafael fick bollen på högerkanten och spelade in snett inåt bakåt längst med backen och Rooney kunde sätta 2-0 och befästa en riktigt skön ledning som höll sig halvleken ut.

Det var en rättvis ledning som United hade i halvlek. City hade mycket spel men hade väldigt svårt att skapa några chanser mot ett bra försvarande United. Inga byten i halvlek men cirka 7 minuter in i andra så ersatte Tevez Ballotelli. Ett lyckat drag för efter det bytet så fick City fler anfall och farligare chanser. Matchen kunde eventuellt ha varit avgjord efter timmans spel. Van Persie vände bort två försvarare och sköt mycket läckert i stolpen. Returen satte Young och gjorde 3-0, trodde han. Men linjedomaren vinkade för offside, något som dock var felaktigt då Zabaleta upphävde offsiden. Istället så kunde City snabbt sätta igång spelet och bollen hamnade hos Tevez. Tevez förde bollen in i straffområdet och kalabalik utbröt. Först en riktigt svettig dubbelräddning från De Gea, senare täckte Smalling skott. Bollen tillbaka till Tevez som spelade Touré och som kunde placera in 1-2 och kontakt för hemmalaget. City fick energi efter detta mål och började allt mer att ta över matchen. Det var riktigt nära några gånger om att kvitteringen skulle komma tidigare än vad den faktiskt gjorde. Allra närmast var Silva som fick se sitt skott räddas turligt av De Geas axel, sedan ribban och ut till hörna. Men kvitteringen skulle komma, på hörna. Klockan tickade upp på 86 minuter när en undannickad hörna hamnade hos Zabaleta som drog till direkt. Argentinaren fick en perfekt träff och bollen letade sig in i det ena hörnet och kaos bröt ut på Etihad. Nu pressade City United för ett ledningsmål. Ett mål till skulle dock komma, men det var bortalaget som fick det. Rafael gjordes ner utanför Citys straffområdet och då klev Van Persie fram, på tillägstid. Frisparken touchade Nasri i muren och Hart var millimetrar ifrån att rädda den. Men den gick in och Unitedspelarna rusade bort mot fansen för att fira. Tyvärr uppskattade inte Citysuppotrarna detta utan en hel del mynt haglades in. Ett tog olyckligt på Ferdinand vars ena ögonbryn spräcktes. En supporter rusade även in på plan och det blev minst sagt tumultartat. Mycket mer efter det hände dock inte och United tar en otroligt viktig trepoängare.

Nu skiljer det hela sex poäng mellan de bägge Manchesterlagen och United har även hela tio(!) poäng ner till Chelsea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *