United vann Community Shield och ett psykologiskt övertag

Manchester United van i går Community Shield efter en ganska övertygande 3-1 seger mot Chelsea.
Den lilla smygpremiären som spelas varje år mellan Liga segraren och segraren i FA-cupen brukar visserligen inte räknas som någon höjdar titel men gårdagens match visade en sak som jag tror fick Alex Ferguson att le.
United har matchtempo och är redo för sin premiär nästa Måndag. Chelsea däremot har en bit kvar tills laget är i toppform.
Chelsea hade mest boll men kunde inte göra något med den och oftast blev det aldrig mer än passningar på mittfältet. Först dem sista minuterna i matchen kändes det som att Chelsea fick energi för att kunna löpa och det gav laget dess fjärde förlust i rad. Nu kan man alltid säga att matcherna inte haft någon större betydelse och att det faktiskt är till helgen som laget ska vara på topp men nog borde Carlo Ancelotti vara orolig över vad han såg igår.

En som inte lär ligga sömnlös är Sir Alex Ferguson. Manchester Uniteds spel fungerade nästintill perfekt. Paul Scoles visade att hans karriär inte är riktigt över än och styrde spelet som om han vore i sina bästa dagar. Sedan fanns energin i laget och samtliga spelare löpte i ytor och fick även utdelning. Michael Owen visade att han är tillbaka efter sin skada och nya Mexikanen Javier Hernandez passade på att presentera sig.  United hade ett mycket snabbare och mer rakare spel än Chelsea och det gav utdelning. Man körde på i högsta hastigheten medan Chelsea hade motorkrångel och allt för ofta fastnade och fick börja om.

Så här efter matchen kan man bara konstatera att United fått i en rejäl smäll på Chelsea och visat London laget att det kommer bli en hård strid om ligatiteln. En strid som Manchester United nu har ett psykologiskt övertag i.
Kortsagt nu är det 1-0 till Manchester United.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *