United vann mot ett uddlöst Villa

Fotbollsresultat har i någon mån kommit i skymundan den senaste tiden i och med Gary Speeds tragiska bortgång. De engelska fansens hyllningar till walesaren fortsatte även inför och under matchen mellan Aston Villa och Manchester United, som gick av stapeln på Villa Park.

The show must go on. Inga jätteöverraskningar i någon av startelvorna. McLeish valde att ge den unge oslipade Marc Albrighton chansen på högerkanten, och United spelade med Phil Jones och Carrick centralt på mitten, och Hernandez och Rooney på topp.

Chicharito blev dock inte långvarig på planen. Mexikanen verkade vrida till sin fotled, en ”singelolycka” i offensivt straffområde. Han tvingades utgå, in kom istället Antonio Valencia. Det ryktas nu om att Hernandez blir borta i ca en månad.

United tog tag i spelet direkt, och Villa sjönk ner och försvarade sig djupt, kanske ofrivilligt. Efter ett par halvchanser fick Nani tag i bollen ostörd ute till vänster. Med en känslig chip med vänsterfoten hittade han Phil Jones, som i bästa Paul Scholes-manér  hade tagit en offensiv löpning från sin mittfältsposition. Den unge engelsmannen kunde utan problem stöta in 1-0 bakom Shay Given. Given tvingades även han strax efter att utgå p.g.a. skada. Efter en utrusning sträckte han lårets undersida, in istället med reservkeeper Brad Guzan. United tog med sig 1-0 i paus, vilket var rättvist.

Andra halvlek var påtagande chansfattig. Villa hade en hyfsad chans till kvittering när inbytte Heskey kom till på en hörna. Nicken lyckades dock inte överlista Lindegaard i United-målet.

Ny 1-0 seger för Manchester United, alltså. Viktigt, för att inte tappa mer mark till City, som hemmaslog Norwich med 5-1. Även Tottenham vann sin match mot Bolton, vilket gör att läget är oförändrat i den absoluta toppen av tabellen.

 

3 tankar kring ”United vann mot ett uddlöst Villa

 1. Remer

  Bra skrivet. Phil Jones är hur bra som helst. Han är viktig och kommer bli ännu viktigare.

  Svara
 2. Michael de Verdier Inläggsförfattare

  Precis som du skriver ser Phil Jones ut att kunna bli en jättebra förstärkning! Jag funderar lite på om det är viktigt att ”definiera” hans position tidigt, dvs. bestämma sig för om han ska vara mittback- eller fältare?

  Jag tänker på t.ex. John O’Shea som vandrade runt i den där backlinjen som vikarie (även som mittfältare när det var som värst) och aldrig riktigt blommade ut på någon position.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *