United vinner borta mot Braga

I denna veckas andra omgång av Champions League så var det dags för grupp H med b.la Manchester United och Braga i sig. United har sett riktigt starka ut sett till poäng då man hittills hade tagit full pott. Spelet har väl lämnat lite annat att önska men så länge segrarna tas så är det glada miner. Braga förlorade förra mötet på Old Trafford med 3-2 men var nära att skrälla då Braga gick upp i en tidig 2-0 ledning. Braga startade idag med följande lag. Beto; Salino, Coelho, Douglao, Elderson; Alan, Custodio, Micael, Viana, Amorim; Eder. United vilade lite spelare samtidigt som Chris Smalling var tillbaka i startelvan efter sin skada.  De Gea; Valencia, Smalling, Evans, Evra; Nani, Anderson, Giggs; Hernandez, Rooney, Welbeck.

Braga med tre poäng på tre matcher skuggar Cluj som låg på andraplats inför denna omgång. Cluj som tog emot Galatasaray har väl tillsammans med Bate Borisov varit den stora positiva överraskningen i detta års upplaga. Matchens första chans kom efter 16 minuters spel och den kom till hemmalaget. Ruben Micael fick driva en lång väg och tog skott precis utanför Uniteds straffområde. Skottet gick precis utanför krysset och väldigt nära 1-0 Braga. Samma Micael fick bara fem minuter senare ett fint läge där han drog till på volley inne i straffområdet men fick inte alls träff på bollen och den seglade långt utanför. Hade han bara vetat så hade han haft tid att ta ner den bollen. Braga visade verkligen att man inte skulle vara någon slagpåse i dagens match och bara minuten efter Micaels volleyförsök såhade Eder en slängnick i stolpen. United hade ingenting att komma med och det var Braga för hela slanten. United hämtade sig sista kvarten och kunde i alla fall ha några anfall. Dock utan att det skulle resultera i något och i halvlek så var det mållöst 0-0.

United hade väldigt svårt att hitta rätt i anfallsspelet och efter 45 minuter så hade man inte skapat en enda farlig målchans. Då såg Braga mycket bättre ut som bara var en stolpträff ifrån att ha ledningen i halvtid. Samma lag som avslutade första halvlek började andra.

Och vilken start vi fick på andra halvlek när Braga fick straff redan efter fem minuter som Alan satta distinkt i krysset. Men straffen tycker jag går att diskutera då Bragaspelaren springer rakt in i Jhonny Evans och det är även tveksamt om företeelsen skedde utanför straffområdet. Men domaren blåste direkt. Matchen skulle dock fördröjas av ett strömavbrott som slog död på nästan alla lampor på arenan och matchen blev försenad ett tag. Men efter ungefär en kvart så var matchen igång igen och då passade United på att göra matchens första byte då Ferdinand ersatte Evans. Andra halvleken var chansfattig och ganska tråkig. Braga var nöjda med 1-0 och backade hem och gjorde det svårt för United. Van Persie fick komma in istället för Welbeck och med tio minuter kvar så skulle givetvis han kvittera. Men det var på en målvaktsavla då målvakten Beto missbedömde en boll där han trodde att han skulle hinna ut och rensa den. Men i själva verket så  var han aldrig nära den bollen och Van Persie var först och kunde enkelt lyfta in bollen i tom bur. Några minuter senare så skulle en märklig situation komma. United fick energi efter kvitteringen och skapade en bra chans att ta ledningen på då Hernandez sprang in i straffområdet med bollen. Avslutet räddades dock men Beto släppte retur. En retur som Rooney höll sig framme på och var först på bollen, halvsekunden senare blev han fälld och straff trodde alla. Men domaren valde att fria och spelet fick fortgå. Cirka 30 sekunder senare så stoppas spelet av huvuddomaren då den assisterande vinkade för något i straffsituationen. Efter ett litet samtal med honom så ändrade domaren sig och pekade på straffsituationen. Och Rooney gjorde precis som Alan och satte den högt och säkert och United hade vänt på det hela. På tillägstid så stängde United matchen då Valencia spelar snett inåt bakåt till Rooney som läckert skarvar den till Hernandez som rundar målvakten och kan med nöd och näppe slå in 1-3.

United med 12 poäng på fyra matcher och klara för åttondelsfinal. Braga, Cluj och Galatasaray kommer att göra upp om resten av platserna då Cluj förlorar mot Galatasaray och andraplatsen är helt vidöppen i denna grupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *