Uruguay vidare

Uruguay besegrade Sydkorea rättvist efter en spännande match. En match där Uruguay började snäppet bättre än Sydkorea. Sydkorea hade till en början brister i sitt försvar men asiaterna fick ganska snabbt ordning på det.

Mycket fokus låg givetvis på Uruguays vassa anfallare Forlan, Suarez och Cavani. Ett mycket fruktat anfallsvapen. Uruguays anfallare började matchen riktigt bra och var riktigt vassa och det var också en av dem som gjorde lednignsmålet, nämligen Suarez efter 8 minuter spelade. Ju längre matchen gick så försvann anfallarna mer och mer och i mitten av andra halvlek så var de i princip osynliga. De satsade bara på försvar fram tills Sydkorea gjorde sitt mål. Ett inlägg som ledde till ett nickmål. Muslera i Uruguays mål gör en felbedömning och tvekar.

Uruguay började visa alltmer varför just dem skulle till kvartsfinal. De började rulla mer boll, utnyttja sitt vanliga spel och framför allt använda sitt anfallsvapen där uppe i banan. Målet skulle komma och det var såklart av Suarez efter en hörna av Forlan som studsade ner i straffområdet. Suarez gjorde inga misstag när han snyggt sköt in bollen i mål.

Nu väntar antingen Ghana eller USA i kvarten. Personligen hoppas jag på USA då de har ett riktigt bra och spännande lag. Upp till bevis senare ikväll..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *