USA har visat att de är att räkna med.

USA har precis fått 1-1 mot England.
Därmed har man visat en sak för världen: se upp vi är att räkna med.
England var det lag som förvisso förde matchen men vad hjälpte det när USA hela tiden låg rätt i sina positioner och plockade ner engelsmännen med deras eget vapen. Det fysiska spelet.
Jag trodde faktiskt att England gick en riktigt bra match tillmötes när Steven Gerrard redan efter fyra minuters spel fyllde på bakifrån och avlutade med en yttersida.
Men som jag redan skrev i halvtid fick alltså USA hjälp av engelske målvakten Robert Green som inte lär sova bra efter att agerandet på Dempseys skott. Jag tror att jag vet vilken fråga Fabio Capello kommer få på presskonferensen efter matchen ”varför valde du att spela Green i målet?”.
Bättre gick det då för min egen favorit målvakt Tim Howard som jag tror kommer bli oerhört nyttig för USA.
Frågan jag ställer mig nu är inte om USA kan gå långt utan hur långt?
Redan innan VM började kände jag på mig att det här kunde bli USA:s VM och det håller jag fast vid. USA var precis lika smarta som jag trodde man skulle vara, man låg hela tiden rätt i sina positioner när England hade bollen och när man fick tag i den själva gick man framåt som en amerikansk stadsjeep och körde över allt och alla i högsta hastighet.

Om USA var en snabb sportbil kändes England stundtals som en långsam engelsk hästdroska. Det positiva var möjligtvisst att jag tyckte mig spåra ett bättre samarbeta mellan Gerrard och Lampard. När jag först fick se att Capello valt att starta båda centralt såg jag förför mig en autostrada på mitten av planen för amerikanerna att springa på när båda gick framåt. Men alt verkade fungera mestadels där när Lampard ville gå framåt stannade Gerrard kvar och täckte upp bakåt. Det ska bli intressant att följa bådde England och USA vidare i turneringen. Hur långt det räcker får vi se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *