Vad håller PSG på med?

Paris Saint-Germain har utan tvekan varit ett av de lag som varit mest aktivt under transferfönstret. Den franska toppklubben har tidigare gjort klart med Palermos guldklimp, Javier Pastore, men också med Romas offensiva mittfältare, Jeremy Menez. Nu ryktas det att klubben är ute efter ännu en sensationell värvning från Serie-A, Alberto Gilardino!

Pastore och Menez är två värvningar som jag trodde var helt omöjliga för en klubb som PSG. Liksom vem vill gå till Frankrike när man kan välja och vraka?

Den ena värvningen var dock aningen lättare att förstå än den andra. Jag snackar om Menez som, enligt han själv, blev särbehandlad i Roma.  Han fick dåligt med speltid och en flytt var väl ett ganska smart val av fransmannen. Nu får han en nytändning och kan förmodligen visa hur bra han egentligen är. För när den tekniska yttern är som bäst så är han riktigt, riktigt bra. Kommer han upp i sin rätta kapacitet så kommer Roma att ångra försälningen, det kan jag lova.

Pastore, varför lämnar du för Frankrike? Pengar, pengar och återigen pengar. Allt handlar om pengar och hjärtat för sin klubb håller på att dö ut inom fotbollen. Nästan alla spelare tänker på pengar. Kolla bara på Samuel Etoo som håller på att lämna för Ryssland, vem hade gjort det för 10-års sen?
Det ryktades om att Pastore var på gång till Roma, Barcelona, Chelsea, Milan, Inter, Real Madrid och andra stora klubbar. Istället för att välja en toppklubb väljer han alltså PSG, något som jag har svårt att förstå. En sak som jag nu i efterhand har börjat fundera allt mer på är, vilka klubbar var på ”riktigt” intresserade av Pastore? Det kändes som en liten klyschig sak av klubbarna att säga till journalisterna för att tillfredsställa sina fans. För mig som supporter är det inte så tillfredsställande då jag tycker att Pastore är ganska överskattad. Han gjorde en halvbra säsong för Palermo och jämfördes med alla stora stjärnor runt om i Europa. Ungefär som Carroll, tidigare i Newcastle, som snabbt blev en frälsare och värvades till ett jävla överpris, enligt mig. En så oprövad spelare som Carroll kan inte gå för cirka 381 miljoner svenska kronor. Det är sjukt!

Hur som helst, tillbaka till Pastore. Hur kommer han att lyckas i Frankrike? Allt beror på lagets prestationer. Han kan lyckas direkt om han kommer in bra i laget. Börjar det gå dåligt för laget så kommer det också gå dåligt för Pastore. Kolla hur det var i Palermo, när laget spelade bra så spelade Pastore bra. När laget spelade dåligt så spelade Pastore dåligt. Han är alltså inte en spelare som kan bära sitt lag på sina axlar i motvind. Det har han i vilket fall inte kunnat tidigare men det ska bli kul och se om han kan bevisa det.

Nu sitter i alla fall Pastore på en fet lön och ett femårskontrakt med klubben.

PSG försöker, som jag tidigare nämnde, att värva Fiorentinaspelaren, Alberto Gilardino. Kan de värva Pastore och Menez så ska det inte vara någon match att värva Gilardino. Gilardino börjar bli till åren, 29 år, och PSG ryktas kunna lägga ca 20 miljoner euro för italienaren. Är inte det ganska mycket för en spelare som börjar gå neråt i sin karriär? Det är inte heller någon stjärna som Menez och Pastore.

Om nu PSG lyckas värva Gilardino så tycker jag ändå att det är en hyfsad värvning, beroende på hur mycket pengar det rör sig om. Han kan bidra med viktig rutin, förhoppningsvis mycket mål och med en härligt huvudspel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *