Vad hände med försäsongen???

Ja det är verkligen en fråga som är lite svår att besvara. Allt har varit ganska tyst och inte så  många spekulationer har förekommit. Det är nu bara 2 veckor kvar till premiär (om det nu blir någon). Vädrets makter har skapat stor kaos i fotbolls-sverige och det är nog dags att inse att vi bor där vi gör och har inte så stor tillgång till varma sköna inomhushallar som de som finns i Jönköping och Växjö. Jag tycker att detta är märkligt för vad är det för fel på oss här?? I Norge som väl får anses som en mindre fotbollsnation än Sverige finns det hela 66 stycken inomhus-planer medan det i Sverige finns 5, helt sjukt.

Det är stor skillnad att spela fotboll på en vanlig utomhus-arena och på riktigt gräs. Det förnekar jag inte alls. Jag är av den uppfattningen att fotboll ska spelas på gräs. Det är roligast att se på och spelet blir faktiskt annorlunda mot den fotboll som spelas på konstgräs. Men, jag vill att man som lag i högsta eller näst högsta serien bör ha tillgång till en inomhus-hall av fullplans mått. Då finns möjligheten till att spela matcher och träna under bra förutsättningar året om. Det är dit Sverige måste komma. Då slipper man ut och köra stenhård uppbyggnads-träning i 3 månader. Inget fel på fysträning men det är inte den huvudsakliga anledningen till att man spelar fotboll.

Att ha en hall att gå in i en vinter som denna är få förunnat i Sverige. Jag kan bara säga att förfrågningarna till Tipshallen i Växjö har nog aldrig varit fler. Lag som Halmstad BK, Kalmar FF och Helsingborg har varit där för att få träna bara. Det är här jag tycker att felet ligger. Alla dessa lag har tagit sig 10-25 mil för att träna!!!!! Det är ju inte direkt så att vägarna är de allra bästa en vinter som denna heller.

Sen är det många som hävdar att det kommer att dröja länge innan det blir en vinter som denna igen och visst, de kanske har rätt. Men det finns mycket som pekar på att de har fel. Vädret som så mycket annat går i cykler och när det blir en sån här vinter så brukar det följas av ett par år till med liknande vintrar. Detta har bevisats många gånger genom tiderna. Så om alla nu står och klagar på att de är dåligt förberedda nästa år igen så kan jag bara le lite och säga, ”Va, var det jag sa….”

Sen som en liten parantes så fattar jag fortfarande inte varför allsvenskan ska ha uppehåll under fotbolls-VM. Det kanske någon kan förklara för mig??? Så vitt jag vet så är det knappt någon spelare från allsvenskan som är med i VM och de fåtalet det handlar om måste vi ha ungdomar som mer än gärna fyller deras plats under den korta tid som VM pågår!!!!

1 tanke kring ”Vad hände med försäsongen???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *