Vad händer med Fifa?

Jag vet inte vad ni tycker och känner men personligen så kan jag inte förstå vad som händer med Fifa. Inga nya grejer precis men allt snack om korrupta personer som styr, mutor osv har verkligen börjat etablera sig hos mig. Jag har endast negativa uppfattningar för tillfället om Fifa och dess ledning. Personer som har hand om mitt och flera hundratals miljoners favoritintresse, om man ens kan kalla det ett intresse och inte en nödvändighet som syre, vatten och mat. Jag tycker att det är fullkomligt vansinne att denne sjuka man vid namn Sepp Blatter fortfarande basar över det hela. Hur kan han väljas om hela tiden? Har för mig att det var endast två tre stycken som röstade mot honom vid senaste val. Helt obegripligt, mannen som har kommit med så många sjuka idéer, förslag och utspel får fortsatt förtroende. Hur många mer än jag tror att alla som röstade på honom fick en liten bonus?

Vad man ska tycka och tänka om hans uttalande om rasismens existens i fotboll vet jag inte. Personligen så tror jag att han har slagit sitt huvud så jävla hårt i väggen att han glömt vad han heter. Det finns så många klipp på youtube som motbevisar hans kommentar om att rasism inte finns inom denna sport att det är helt sinnes. Att han sedan föreslår att spelarna ska ta i hand med varandra efter matchen och glömma det hela är ännu mer absurt. Det är även ytterligare en grej som jag stör mig på så fruktansvärt när det kommer till just blatter och det är att Qatar fick VM 2022. Förstår ju att hela Fifa var inblandad i detta val men hur England inte kunde få detta VM är helt sjukt. ”Ska vi lägga VM i ett land där fotbollen är allt för folket? Näsch fan vi lägger det i Qatar, ett land fullt med oljemiljardärer som kan köpa och fixa till det hela.” Jag läste till och med att Qatar var öppna för att flytta VM till Januari för att det passar deras klimat bättre. Skulle detta ske så vet jag inte vad jag gör. Kalla mig konservativ men ett VM ska fan spelas på sommaren, likaså EM.

Nä allesammans, vet inte om jag är ensam om att tycka och tänka så här men jag klarar verkligen inte av Fifa längre och allt som händer runtomkring. Inte ska väll några gubbar ändra på det vi älskar mest? Fotbollen håller på att förvandlas till något som affärsmän sysslar med. Fler och fler utländska ägare köper upp lag och pumpar in pengar, sen snackas det om att vissa vill ändra så att Champions League spelas på helgerna och dumpa ligorna till 16 lag osv. Nä mina vänner, fotbollen glider allt mer ifrån att vara en sport och ser ut som att bli en go inkomst för riktigt förmögna människor. Det enda dessa människor tänker på är pengar och glömmer oss fans som lägger ner mängder med intjänade pengar på våra favoritlag. Det är vi som gör sporten till det den är, glöm inte det.

Sepp Blatter. foto: Antonio Cruz

Detta kanske lät som ett väldigt argt inlägg men jag var tvungen att skriva av mig, på återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *