Valencia-Real Madrid 0-5

Valencia-Real Madrid 0-5
0-1 Higuain (9)
0-2 Di Maria (34)
0-3 Ronaldo (36)
0-4 Ronaldo (41)
0-5 Di Maria (45)

Real Madrid visade under första halvleken det spel vi saknat hela denna säsong, de var tillbaka till sitt gamla jag och flera spanska tidningar menar att detta är den bästa matchen Real Madrid spelat denna säsong. På alla sätt och viss var laget tillbaka i sin forna form. Men de visade också sin svaghet i andra halvlek.

Real Madrid tog tag i matchen direkt och var det lag som hade de hetaste chanserna och förde spelet, Valencia fick knappt låna bollen och de gånger de höll i bollen tog det ett par passar sen var bollen i borta lagets ägo igen. Real Madrid var verkligen på sitt bästa spelhumör och rullade boll som aldrig förr. Redan i den nionde minuten kom 0-1 signerat Higuain. Vid en hörna ställde Real Madrid snabbt om och Di Maria fick bollen och hade jätteyta att jobba på, mitt framför mål slog han en passning inåt bakåt som Gonzalo Higuain stötte in den. Efter det så rullade Real Madrid upp Valencia hela tiden, försvaret i hemmalaget hade konstanta problem. I den 34 minuten kom mål nummer två, denna gång signerat Di Maria som idag för övrigt var en av de bästa plan. En miss av Diego Costa gav Di Maria fritt fram och den argentinske spelaren satte bollen i mål. 0-3 kom minuten senare, denna gång var det Ronaldo som satte den. Ytterligare två minuter senare gjorde samma spelare även 0-4. Mål fyrverkeriet avslutades strax innan paus med ett mål av Di Maria.

I andra halvlek var det som om det var en helt annan match spelades, Real Madrid hade svårt att få tag i bollen och när de hade den tappade dem den på en gång. Valencia var det bättre laget och läste av allt som Real Madrid gjorde. Under hela den andra halvleken kom Real Madrid till två lägen och ingen av de var riktigt heta, Valencia hade chans på chans och det var deras tur att rulla upp försvaret gång på gång. Bortalaget ska vara deras målvakt, Iker Casillas evigt tacksamma, utan honom hade Valencia säkerligen fått in ett par bollar. Försvaret i borta laget var en enda röra och flera gånger paniksparkades bollarna bort.

I veckan väntar ytterligare ett möte med Valencia, i den spanska cupen. Tar sig Real Madrid vidare, vilket de borde göra kommer de att stå inför en månad av svåra matcher. Två möten med Barcelona i cupen, Manchester United i Champions Leauge och ytterligare ett möte mot Barcelona i ligan. Jag tror inte att Real Madrid tar sig vidare från cupen, det spel de visat upp duger inte för ett möte med det lag som totaldominerat spansk fotboll under hösten och vintern, tyvärr. Problemet ligger i försvaret, vi såg under andra halvlek idag vilka problem de hade mot Piati och CO i Valencia, hur det kommer att se ut mot Messi, Iniesta och Xavi som är flera gånger bättre och vassare vill jag som Real Madrid fans inte ens tänka på. Det är verkligheten, Real Madrids försvar håller inte för spel mot Messi och CO. Den höll knappt för Valencia.

 

Av Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *